Det er altid lækkert med en ret, der er nem at lave, fordi den langt hen ad vejen passer sig selv. Det gør denne Risret a la Mexico, når der først er hakket og blandet. Retten er egentlig ikke mexicansk, men den indeholder grøntsager og krydderier, man typisk finder i mexicanske retter. Og så er den en god undskyldning for at spise nachos, som er de eneste chips, jeg kunne drømme om at spise :-)
Retten kan sagtens laves som vegetarret, hvis man undlader at putte kylling i
Bliver der en rest tilbage, eller laver man lidt ekstra, er det super lækkert og nemt at bruge det dagen efter fx rullet i spidskåls- eller tortilla wraps
Ingredienser
til 4 personer
- 2-3 stk kyllingebryst, afhængigt af størrelsen
- 2 løg, finthakket
- 2 tsk finthakket hvidløg
- chili - vælg styrke og mængde, der passer dine smagsløg, men retten er spicy
- 2 stk gulerod
- 1 zucchini
- 2 stilke bladselleri
- 2 røde peberfrugter
- 2 tsk stødt koriander
- ½ tsk kanel
- 2 tsk paprika
- 2 spsk burrito spice mix - jeg bruger 'Mex og co' fra Netto
- 4 dl ris - jeg bruger basmati ris
- 6 dl grøntsagsbouillon
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse sorte bønner
- 150 g frosne majs
- 125 g friske tomater
- olivenolie til stegning
- salt og friskkværnet sort peber
Sådan gør du
- Hak løg, hvidløg og chili
- Skræl eller skyl gulerødder og skær dem i små tern
- Skyl zucchini, flæk den på langs og skær den i skiver
- Skyl de røde peberfrugter og skær dem i strimler
- Skær de friske tomater i små både
- Skær kyllingestykkerne i passende tern
- Rist kyllingeternene i olivenolie i en gryde til de tager lidt farve
- Tilsæt løg, hvidløg, chili og gulerødder og sauter ved middelvarme til løgene er bløde og klare.
- Tilsæt zucchini, bladselleri, koriander, kanel, paprika og burritomix og rør det godt sammen.
- Tilsæt derefter ris sammen med grøntsagsboullion og de hakkede tomater. Rør det godt sammen og bring det i kog under omrøring, skrue ned for varmen, læg låg på og lad det simre i 15 minutter
- Tilsæt derefter de sorte bønner, majs og peberfrugt, varm igennem op til kogepunktet, læg låg på, Sluk for varmen og lad retten stå og trække i 15 minutter, til risene er møre
- Vend de friske tomater i retten og drys frisk koriander over
Server retten sammen med avocadobåde, limebåde og en skål saltede nachos