Risret a la Mexico

    Det er altid lækkert med en ret, der er nem at lave, fordi den langt hen ad vejen passer sig selv. Det gør denne Risret a la Mexico, når der først er hakket og blandet. Retten er egentlig ikke mexicansk, men den indeholder grøntsager og krydderier, man typisk finder i mexicanske retter. Og så er den en god undskyldning for at spise nachos, som er de eneste chips, jeg kunne drømme om at spise :-)   

    Retten kan sagtens laves som vegetarret, hvis man undlader at putte kylling i

    Bliver der en rest tilbage, eller laver man lidt ekstra, er det super lækkert og nemt at bruge det dagen efter fx rullet i spidskåls- eller tortilla wraps


Ingredienser

til 4 personer

  • 2-3 stk kyllingebryst, afhængigt af størrelsen
  • 2 løg, finthakket
  • 2 tsk finthakket hvidløg
  • chili - vælg styrke og mængde, der passer dine smagsløg, men retten er spicy
  • 2 stk gulerod
  • 1 zucchini
  • 2 stilke bladselleri
  • 2 røde peberfrugter
  • 2 tsk stødt koriander
  • ½ tsk kanel
  • 2 tsk paprika
  • 2 spsk burrito spice mix - jeg bruger 'Mex og co' fra Netto
  • 4 dl ris - jeg bruger basmati ris
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse sorte bønner
  • 150 g frosne majs
  • 125 g friske tomater
  • olivenolie til stegning
  • salt og friskkværnet sort peber

Sådan gør du

  1. Hak løg, hvidløg og chili
  2. Skræl eller skyl gulerødder og skær dem i små tern
  3. Skyl zucchini, flæk den på langs og skær den i skiver
  4. Skyl de røde peberfrugter og skær dem i strimler
  5. Skær de friske tomater i små både
  6. Skær kyllingestykkerne i passende tern
  7. Rist kyllingeternene i olivenolie i en gryde til de tager lidt farve
  8. Tilsæt løg, hvidløg, chili og gulerødder og sauter ved middelvarme til løgene er bløde og klare.
  9. Tilsæt zucchini, bladselleri, koriander, kanel, paprika og burritomix og rør det godt sammen.
  10. Tilsæt derefter ris sammen med grøntsagsboullion og de hakkede tomater. Rør det godt sammen og bring det i kog under omrøring, skrue ned for varmen, læg låg på og lad det simre i 15 minutter
  11. Tilsæt derefter de sorte bønner, majs og peberfrugt, varm igennem op til kogepunktet, læg låg på, Sluk for varmen og lad retten stå og trække i 15 minutter, til risene er møre
  12. Vend de friske tomater i retten og drys frisk koriander over

Server retten sammen med avocadobåde, limebåde og en skål saltede nachos


Tilbehør der passer til