Mexicansk tærte

Jeg er vild med tærter og eksperimenterer med nye versioner. Denne gang er det blevet til en mexicansk inspireret tærte, hvor jeg har brugt de færdigblandede mexicanske krydderiblandinger. Jeg valgte burritoblandingen, men både taco- og fajitablandingen vil helt sikkert også fungere perfekt. Det er bare at vælge den smag, man har mest lyst til. Jeg kan godt lide tærten lidt spicy, så I opskriften kan man se, hvor mange jalapenos, jeg brugte. Men der kan skrues op eller ned for styrken ved at tilsætte flere eller færre


Ingredienser

Til 4 personer, tærteform ca 24 cm

  • 1 pakke færdiglavet tærtedej
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 mellemstort løg
  • 1 solo hvidløg eller 4 almindelige fed hvidløg
  • 1 squash, ca 250 g
  • 1 rød peber
  • 1 pose taco-, burrito- eller fajitamix - vælg den smag, du har lyst til
  • 1 dl vand
  • syltede jalapenos, jeg brugte 30 g *) 
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 æg
  • 3 dl græsk yoghurt, fx 2 % eller skyr naturel 0,2 %
  • olivenolie til stegning
  • 1 stilk små cherrytomater

*) Du kan bruge de hele syltede jalapenos eller dem, der er i skiver - de skal alligevel skæres i små tern. Jeg brugte 30 g, hvilket gav en tærte, der var medium spicy - men det er jo individuelt. Hellere for få end for mange i tærten, for man kan altid servere jalapenos til

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader (varmluft)
  2. Rul tærtedejen ud af papiret og tryk den ned i en smurt tærteform på ca 24 cm i diameter. Forbag tærtebunden i 10 minutter
  3. Pil og hak løg og hvidløg
  4. Skyl squashen og peberfrugten og skær dem i små tern
  5. Lad jalapenos dryppe af i en si og skær dem i små tern
  6. Varm olivenolien op i en pande og steg det hakkede oksekød ved høj varme under omrøring til det bliver brunt
  7. Tilsæt den kryddermix, du har valgt samt vand og steg i 3 minutter
  8. Tilsæt squash, løg, peberfrugt og jalapenos og steg det med i 1 minut
  9. Smag til med salt og friskkværnet peber og hæld kødfyldet i den forbagte tærtebund
  10. Pisk æg og yoghurt sammen med en gaffel og hæld det over tærten
  11. Skyl og tør tomaterne på stilken, læg dem ovenpå tærten og bag den ca 25 minutter (200 grader varmluft) til æggemassen har sat sig og bunden er færdigbagt

Server med en grøn salat til samt evt syltede jalapenos og syltede agurker