Mie Goreng er en autentisk og klassisk indonesisk nudelret med stegte nudler i en sød-og-salt sauce og med sprøde grøntsager. 'Mie' betyder nudler og 'Goreng' betyder stegt på indonesisk. De bedste nudler til retten er æggenudler af den lidt tykke slags, men selvfølgelig kan tynde æggenudler også bruges. En meget vigtig ingrediens i retten er soyasaucen - den skal være sød, og her er den indonesiske 'Kecap Manis' uundværlig. Kan du ikke finde den, kan en anden sød soya selvfølgelig bruges. Asiatiske markeder har 'Kecap Manis', og det har min lokale Meny faktisk også (om Kecap Manis kan du se i opskriften til Nasi Goreng)
Ingredienser
til 2 personer
- ca 250 g æggenudler
- 200 g rejer, vannameirejer eller andre store med haler
- 5 fed hvidløg, hakkede
- 1 mellemstort rødløg
- 1-2 røde chilier, retten er spicy men brug den mængde og type, der passer dine smagsløg
- 2 gulerødder
- 150 g fintsnittet hvidkål/spidskål
- 12 sukkerærter
- 2 æg
- lidt olie til stegning
Sauce
- 3 spsk Kecap Manis (se ovenfor)
- 2 spsk østerssauce
- 2 spsk almindelig soyasauce
- ½ spsk sesamolie
- 1 spsk Sambal-Oelek , eller anden chilipasta fx Sriracha (fås bla i Netto)
- 2 fed pressede hvidløg
Til servering
- 2-3 forårsløg
- 8 - 10 cherrytomater
- 1 lille håndfuld blandet frisk koriander og mynte
Sådan gør du
- Bland ingredienserne til saucen i en lille skål
- Pil og hak hvidløg og rødløg og skær chili i tynde skiver
- Skræl gulerødder og skær dem i skrå skiver (juienne skåret)
- Snit spidskål/hvidkål
- Skyl og skær sukkerærter i 3-4 strimler på langs
- Skyl og skær forårsløg i skrå skiver på ca 1½-2 cm og stil dem til side til servering
- Skyl tomater og skær dem i halve. Stil dem til side til servering
- Hak koriander og mynte og stil til side til servering
- Varm en wok, sauterpande eller anden pande op til middel varme med lidt olie og rist rejerne. Dup dem tørre med køkkenrulle inden, du kommer dem i panden, så de ikke koger. Læg rejerne på en tallerken og stil den til side
- Kom en lille smule mere olie på panden og sauter hvidløg, løg og chili til løget bliver blankt
- Tilsæt gulerødder og spidskål og en lille smule af saucen og rist 1-2 minutter
- Skub grøntsagerne over til den ene side af panden, tilsæt en lille smule olie og slå æggene ud heri. Rør i ægget til det sætter sig i klumper og bland det så med grøntsagerne
- Skru op for varmen og tilsæt nudlerne og resten af saucen og bland det godt sammen
- Sluk for varmen og tilsæt rejer og sukkerærter og bland med nudlerne
Server
i skåle eller på tallerkner pyntet med tomater og forårsløg. Drys
til slut med koriander/mynte