Mie Goreng - indonesiske stegte nudler

Mie Goreng er en autentisk og klassisk indonesisk nudelret med stegte nudler i en sød-og-salt sauce og med sprøde grøntsager. 'Mie' betyder nudler og 'Goreng' betyder stegt på indonesisk. De bedste nudler til retten er æggenudler af den lidt tykke slags, men selvfølgelig kan tynde æggenudler også bruges. En meget vigtig ingrediens i retten er soyasaucen - den skal være sød, og her er den indonesiske 'Kecap Manis' uundværlig. Kan du ikke finde den, kan en anden sød soya selvfølgelig bruges. Asiatiske markeder har 'Kecap Manis', og det har min lokale Meny faktisk også (om Kecap Manis kan du se i opskriften til Nasi Goreng


Ingredienser

til 2 personer 

  • ca 250 g æggenudler 
  • 200 g rejer, vannameirejer eller andre store med haler  
  • 5 fed hvidløg, hakkede
  • 1 mellemstort rødløg
  • 1-2 røde chilier, retten er spicy men brug den mængde og type, der passer dine smagsløg
  • 2 gulerødder
  • 150 g fintsnittet hvidkål/spidskål
  • 12 sukkerærter
  • 2 æg
  • lidt olie til stegning

Sauce

  • 3 spsk Kecap Manis (se ovenfor)
  • 2 spsk østerssauce
  • 2 spsk almindelig soyasauce
  • ½ spsk sesamolie
  • 1 spsk Sambal-Oelek , eller anden chilipasta fx Sriracha (fås bla i Netto)
  • 2 fed pressede hvidløg

Til servering

  • 2-3 forårsløg
  • 8 - 10 cherrytomater
  • 1 lille håndfuld blandet frisk koriander og mynte

Sådan gør du

  1. Bland ingredienserne til saucen i en lille skål 
  2. Pil og hak hvidløg og rødløg og skær chili i tynde skiver 
  3. Skræl gulerødder og skær dem i skrå skiver (juienne skåret) 
  4. Snit spidskål/hvidkål 
  5. Skyl og skær sukkerærter i 3-4 strimler på langs 
  6. Skyl og skær forårsløg i skrå skiver på ca 1½-2 cm og stil dem til side til servering 
  7. Skyl tomater og skær dem i halve. Stil dem til side til servering 
  8. Hak koriander og mynte og stil til side til servering 
  9. Varm en wok, sauterpande eller anden pande op til middel varme med lidt olie og rist rejerne. Dup dem tørre med køkkenrulle inden, du kommer dem i panden, så de ikke koger. Læg rejerne på en tallerken og stil den til side 
  10. Kom en lille smule mere olie på panden og sauter hvidløg, løg og chili til løget bliver blankt 
  11. Tilsæt gulerødder og spidskål og en lille smule af saucen og rist 1-2 minutter 
  12. Skub grøntsagerne over til den ene side af panden, tilsæt en lille smule olie og slå æggene ud heri. Rør i ægget til det sætter sig i klumper og bland det så med grøntsagerne
  13. Skru op for varmen og tilsæt nudlerne og resten af saucen og bland det godt sammen
  14. Sluk for varmen og tilsæt rejer og sukkerærter og bland  med nudlerne

Server i skåle eller på tallerkner pyntet med tomater og forårsløg. Drys til slut med koriander/mynte