Æblemuffins med ananaskirsebær

    Min ene ananaskirsebærplante har været længe om at blive moden - nok fordi den står i halvskygge, men nu giver den mange bær, selvom det er blevet oktober. Og Ingrid Marie æbletræet bugner af æbler. Så de to frugter er her blevet kombineret i en muffin. Det er nemt og hurtigt at lave muffins, og man kan lave til fryseren også. Har man lige lyst til lidt lækkert, eller kommer der pludselig kaffegæster, er det nemt at tø muffins op, enten på køkkenbordet eller fx i mikroovnen, hvor de bliver virkelig gode uden at blive tørre.

    Når jeg laver muffins, bruger jeg den samme grundopskrift og tilsætter så forskellige frugter, bær, nødder, chokolade og krydderier. Stort set alle slags frugt og krydderier kan bruges og kombineres på forskellige måder


Ingredienser

Grundopskrift til muffins, 12 stk

  • 3 æg
  • 100 g sukker
  • 180 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 125 g smør
  • 1 tsk vaniljesukker

Yderligere ingredienser til æblemuffins

  • 3 æbler, jeg brugte Ingrid Marie
  • ananaskirsebær, 2 stk pr muffin
  • ½ tsk kardemomme
  • ½ tsk stødt kanel
  • 1 spsk friskpresset citronsaft

    Til servering

    evt lidt flødeskum, creme fraiche eller skyr - men muffins er gode, som de er

Sådan gør du

  1. Skyl æblerne, skær dem i kvarte, fjern kernehus. Skær tynde både, 2 til hver muffin, og skær resten af de kvarte æbler i små tern. Dryp lidt friskpresset citronsaft over æblerne, så de ikke bliver brune
  2. Tag ananaskirsebærrene ud af 'skallen' og skyl dem
  3. Pisk æg, sukker og vanilje til det bliver hvidt og skummende
  4. Bland hvedemel med bagepulver, kardemomme og kanel, tilsæt det æggemassen og rør det godt, så det ikke klumper
  5. Smelt smørret i en lille gryde ved lav temperatur, køl det lidt af, hæld det i kagedejen og rør dejen ensartet og glat
  6. Vend æblestykkerne i dejen
  7. Fordel dejen i muffinsforme. Bruger du silikonemuffinsforme, stilles de på en bageplade inden de fyldes. Du kan også bruge papmuffinforme eller papirmuffinforme, som du stiller ned i silikoneformene for at holde på formen
  8. Pres forsigtigt 2 ananaskirsebær ned i hver muffin og læg de tynde æbleskiver på toppen
  9. Bag dine muffins ved 175 grader (varmluft) i ca 20 minutter
  10. Server evt med lidt creme eller flødeskum til