Denne indiske rets hovedingrediens er mungbønner. De små lækre grønne bønner stammer fra Asien og er en ingrediens i mange, især indiske, retter. Mungbønnerne er super sunde, da de indeholder både proteiner, kostfibre, vitaminer og mineraler.
Mungbønner har mange anvendelsesmuligheder fx i middagsretter, salater, og man kan spirer dem og bruge dem som bønnespirer.
Modsat mange andre bønnetyper, er det ikke nødvendigt at sætte mungbønner i blød inden brug. De skal blot koge ca. ½ time i rigeligt vand.
Retten herunder har få ingredienser men er alligevel meget smagfuld. Jeg har fået den på en indisk restaurant i Bangkok og tænkt, hvad det mon er, der er drysset ovenpå? Jeg kunne smage ingredienserne, men hvordan mon denne lækre topping er lavet? I opskriften ses, hvad jeg er nået frem til, og det gør lykke, uanset hvem, jeg serverer retten for.
Ingredienser
til 4 personer
- 3-4 stk kyllingebryst
- 2 dl grønne mungbønner
- 2 søde kartofler
- 2½ dl kokosmælk
- 2 friske chilier - vælg styrke, der passer til dine smagsløg. Retten er spicy
- ½ tsk chilipulver eller cayennepeber
- 1 tsk stødt gurkemeje
- 8 dl vand
- kokosolie eller olivenolie til stegning
Topping
- 2 tsk sennepsfrø
- 2 tsk karry
- 2 spsk vand
- 4 tørrede røde chilier
- 1 spsk kokosmel
- lidt kokos- eller olivenolie
Sådan gør du
- Hæld mungbønner og 8 dl vand i en gryde sammen med chilipulver eller cayennepeber og gurkemeje. Bring i kog, læg låg på og kog i 30 minutter
- Skræl imens de søde kartofler og skær dem i firkanter på ca 1½ x 1½ cm
- Fjern kernerne fra de friske chilier og hak disse
- Skær de tørrede chilier i halve eller kvarte - afhængig af, hvilke chilier, du har valgt
- Skær kyllingebryst i tern ca 1½ x 1½ cm
- Rist kyllingestykkerne i olien sammen med de friske hakkede chilier
- Tilsæt de søde kartofler og lad det stege til kartoflerne er møre men ikke for bløde og kyllingen er gennemstegt
- Tilsæt kokosmælk og lad det simre et par minutter
- Tilsæt de kogte mungbønner og skru ned for varmen og hold retten varm
- Rist sennepsfrø i lidt olie på en pande. Når de begynder at poppe tilsættes karry, kokosmel og de tørrede chilistykker, og det hele ristes et par minutter. Tilsæt 2 spsk vand og rør det hele godt sammen.
Inden serveringen drysses karryblandingen over retten. Server med lækkert brød til - gerne indisk naanbrød eller grillede pitabrød - samt en indisk lassi