Müsli

Det er lækkert at lave sin egen müsli, og det er ikke besværligt. Jeg bruger altid havregryn som hovedingrediens, men ellers er der mange variationsmuligheder alt efter, hvad man lige har af korn og nødder samt forskellige krydderier fx kardemomme, kanel, vanilje, lakrids. Tørrede frugter, kokos og chokolade er også et hit at putte i. En yderligere ved at lave müslien selv er, at det er dig, der bestemmer, hvor sød, du vil have den

Når julen nærmer sig kan man variere med tørrede figner og dadler.

Jeg bruger müslien på morgenmadsprodukter eller fx til æblekage/æbledessert


Ingredienser

En lille portion til en lille pande (ca 3 gange morgenmad til én person)

  • 1 dl fintvalsede havregryn
  • 2 spsk hakkede mandler
  • 2 spsk sesamfrø
  • 2 spsk små chokoladeknapper eller revet mørk chokolade
  • 1 håndfuld tørrede tranebær
  • 2 spsk honning af den flydende slags
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • ½ tsk stødt kanel

Sådan gør du

Bland alle ingredienserne sammen og rist dem på en tør pande ved middel varme til det tager lidt farve. Pas på, det ikke brænder på, så rør i det hele tiden

I stedet for at riste müslien på en pande, kan du sprede de blandede ingredienser ud på bagepapir og bage det i ovnen ved 150 grader (varmluft) i ca 20 minutter

Hæld müslien i glas eller tætsluttende dåse når den er kølet af