Nektarinkompot med chili og ingefær

Jeg elsker nektariner og får altid købt flere end jeg får spist, da jeg bedst kan lide at spise dem, når de er hårde som æbler.  Og jeg bryder mig ikke om at smide frugt - eller andet mad - ud, så derfor blev de modne nektariner til en kompot. med chili og ingefær. Kompotten er virkelig fantastisk  til risretter og til grill


Ingredienser

Til 4 personer til en risret eller til grill
  • 5 modne nektariner
  • 1½ spsk revet ingefær
  • 1 rød chili, vælg type og styrke efter dine smagsløg, men kompotten må gerne være medium spicy/spicy 
  • 1 spsk hyldeblomstsirup, kan erstattes af flydende honning
  • 1 spsk vand


Sådan gør du

  1. Pil skrællen af nektarinerne med en lille skrællekniv, skær dem i mindre stykker og kom dem i en gryde
  2. Hak chilien med en kniv og riv ingefæren
  3. Kom chili, ingefær, vand og hyldeblomstsirup i gryden til nektarinerne og kog det hele ved svag varme i 10 minutter
  4. Lad det køle lidt af og giv det en tur med en stavblender - alternativt en almindelig blender - til det bliver en jævn kompot