Nem blåbærmousse på bund af Digestive-kiks

"Roser er røde, og blåbær er blå." Det er sandt, men laver man blåbærmousse, bliver den altså lilla.

Denne lækre blå dessert er virkelig nem at lave. Selve processen tager ikke lang tid, men man skal så lige vente minimum 3 timer på, at moussen sætter sig. Men det er værd at vente. Desserten laves i portionsglas og består af kiksebunde, der toppes med lækker, blød og frisk blåbærmousse. Jeg bruger oftest Digestive-kiks, men havrekiks, Oreo eller andre kiks kan sagtens bruges. Jeg synes, det er sjovt at lege med farverne, så derfor kommer jeg lidt blå pastafarve i min blåbærmousse, så den bliver rigtig blå i stedt for lilla. Pastafarve er ganske uskadelig og har ingen smag. Pastafarven er dog ikke et 'must' – uden den bliver desserten smuk lilla fra blåbærrenes naturlige farve


Ingredienser

Til 6-8 glas

Bund

  • 200 g Digestive-kiks alternativt havrekiks eller Marie-kiks
  • 25 g sukker
  • 75 g smeltet smør

Blåbærmousse

  • 250 g blåbær, friske eller fra frost
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljepulver eller ekstrakt
  • 2 dl skyr naturel eller græsk yoghurt
  • 3 dl piskefløde
  • 1½ spsk friskpresset citronsaft
  • 4 blade husblas

Sådan gør du

Bund

  1. Kom kiksene i en frysepose og knus dem med en kagerulle eller flaske
  2. Smelt smørret i en lille gryde
  3. Rør de knuste kiks sammen med sukker og det smeltede smør og fordel det i 6-8 glas. Pres det godt sammen, fx med en teske

Blåbærmousse

  1. Læg husblas i blød i koldt vand i ca 10 minutter. Det skal være helt dækket

  1. Pisk fløden til skum
  2. Kog blåbærrene ved svag varme sammen med sukker, vanilje og citronsaft i 5 minutter
  3. Pres husblassen fri for vand, smelt den i blåbærrene og lad det køle af til stuetemperatur
  4. Vend skyr/yoghurt i blåbærblandingen og dernæst den piskede fløde
  5. Hvis du vil lege med farverne og have din mousse rigtig blå, tilsætter du her blå pastafarve
  6. Fordel moussen i glassene ovenpå kiksebunden og stil på køl i minimum 3 timer, gerne natten over
  7. Inden servering pyntes med friske blåbær og evt et drys flormelis og/eller lidt revet hvid chokolade