Forleden var vi til middag hos nogle rigtig god venner. Vi fik fiske- og skaldyrs tapas, og en af retterne var en fantastisk nudelsalat med rejer i honning og kokosmarinade. Yes! tænkte jeg - den ret kan laves til en selvstændig middagsret. Og det gjorde jeg ved blandt andet at tilføje ingefær og nogle grøntsager. Resultatet blev super og thai-agtigt - og det kommer her i nedenstående opskrift
Ingredienser
til 2 personer
- 200 g vannamei rejer
- 6 babymajs
- 50 g sukkerærter
- 1 rødløg, mellemstort
- 1 dl hvidvin
- ca 150 g æggenudler
Marinade til rejerne
- 1 rød chili
- 50 g kokosmel
- 2 spsk akaciehonning, anden honning kan sagtens bruges
- 1½ dl olie, gerne kokosolie, som skal smeltes, men olivenolie kan sagtens bruges
Marinade til nudlerne
- saft + 1 tsk revet skal af 2 ubehandlede limefrugter
- 2 tsk kokossukker, rørsukker kan sagtens bruges i stedet
- 2 mellemstore tomater
- 1 spsk revet ingefær
Frisk koriander til serveringen
Sådan gør du
- Rist kokosmel på en tør pande til det bliver lysebrunt, hæld det op i en skål og stil det til side
- Kog æggenudlerne efter anvisning på pakken og lad dem køle af
- Hak rødløget
- Damp rejerne sammen med det hakkede rødløg i hvidvinen og lad dem køle af
- Hak den røde chili og bland den med honning, ristet kokosmel og kokosolie/olivenolie og kom de afkølede rejer heri, sammen med lidt af løgene - gem lidt af det ristede kokosmel til serveringen
- Skær babymajsene i stykker på ca 1 cm
- Skyl og skær sukkerærterne i 3 strimler på langs
- Hak de 2 tomater i meget små stykker og bland dem med de andre ingredienser til nudelmarinaden. Vend nudlerne i marinaden. Vend derefter babymajs og sukkerærter sammen med nudlerne
Server nudlerne i portionsskåle med rejerne, incl marinaden, over. Drys med koriander og det ristede kokosmel, du gemte