Ingefær nudler med kylling og lime

Blandingen af ingefær, lime, hvidløg, soya, sukker og chili er fremragende. Den bruges ofte i asiatiske retter med kylling, fisk eller skaldyr, serveret med nudler. Det er ingredienser, der stemmer vældig godt overens, da de kombinerer det søde, det stærke, det salte og det syrlige, hvilket giver smagsoplevelsen en fuldendthed.

Jeg har i denne ret brugt marinaden til kylling med edamamebønner. Bønnerne kan evt skiftes ud med broccoli, eller retten kan laves som vegetarret ved at skifte kyllingen ud med broccoli.


Ingredienser

til  4 personer

  • 3-4 kyllingebryst

  • ca. 250 g nudler

  • 100 g frosne edamamebønner

  • 1 zucchini

Til marinade

  • saft og skal af  3 ubehandlede limefrugter

  • 4 fed hvidløg, presset

  • 3 spsk ingefær, fintrevet

  • 3 tsk palmesukker eller rørsukker

  • 6 spsk soyasauce

  • 2 spsk olivenolie

  • 1 rød chili, finthakket - vælg den chili, der passer dine smagsløg

Til servering

  • 4 stængler forårsløg skråt skåret

  • ½ rød peber skåret i små tern

  • 1 håndfulde frisk hakket koriander - kan erstattes med hakket persille

  • 1 håndfuld frisk hakket mynte

  • 1 god håndfuld saltede cashewnødder. Jeg bruger dem hele, men du kan hakke dem groft, hvis du bedre kan lide det

Sådan gør du

  1. Pres hvidløg, riv limeskal, pres lime, riv ingefær og hak chili. Bland dette med sukker, soya og olivenolie til en marinade
  2. Skyl og skær forårsløg i tynde skrå stykker
  3. Skyl peberfrugten og skær den i små tern
  4. Skyl og hak koriander og mynte
  5. Skær zucchinier i skiver
  6. Skær kyllingen i tynde strimler
  7. Lynsteg zucchinistykkerne i olivenolie ved høj varme. Tag dem af panden.
  8. Rist kyllingestykkerne i olivenolie.
  9. Imens kyllingestykkerne steger, koges nudlerne efter anvisning på pakken. Når nudlerne er klar, hældes edamamebønnerne ned i gryden, og både nudler og bønner hældes op i en si med det samme
  10. Bland kylling og zucchini med nudler og edamame og hæld dressingen over og vend det rundt

Anret i skåle, drys forårsløg, hakket peberfrugt, koriander/persille, mynte og cashew over og server. Der kan evt drysses lidt finthakket rød chili over, hvis smagen skal blive mere spicy - men prøv dig frem