Nudler med kylling og grøntsager

Nudler med kylling og masser af grøntsager er en super nem asiatisk ret med herlig mange forskellige grøntsager. I denne version har jeg tilsat kylling, men retten kan sagtens nydes som en vegetarret uden kylling, evt med tofu. Når snittearbejdet er klaret, tager det ikke lang tid at stege og servere retten


Ingredienser

4 personer

Dressing

  • 2 spsk sesamolie eller anden olie
  • 4 spsk soyasauce
  • 4 spsk østerssauce
  • 1½ spsk Sambal Oelek eller anden chilipasta
  • 1½ spsk revet ingefær

Kylling og grøntsager

  • ½ løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk pak choy
  • ½ broccoli
  • 2 gulerødder
  • 6-8 stk babymajs
  • ½ rød peber
  • 4-5 store brune champignon
  • 400 g kyllingebryst
  • 1 spsk sesamolie eller anden olie
  • 250 g nudler *)

Til servering

  • 2 spsk hakket, frisk koriander, kan erstattes af persille

  • 1 limefrugt
  • evt lidt chiliflager

*) alle slags nudler undtagen ris- og glasnudler

Sådan gør du

Dressing

  1. Bland alle ingredienserne sammen i en skål og stil til side

Kylling og grøntsager

  1. Pil løg og skær det i tynde strimler
  2. Skræl og riv hvidløg og ingefær
  3. Skyl pak choy og skær den i tynde strimler på tværs
  4. Lav små buketter af broccoli
  5. Skræl/skyl gulerødder og skær dem i stave, 4-5 cm's længde
  6. Skær minimajs i skiver/stykker på ca 2 cm
  7. Skyl rød peber og skær den i tynde strimler
  8. Rens champignon og skær dem i tynde skiver
  9. Skær kyllingen i tynde strimler
  10. Varm 1 spsk sesamolie op til høj varme i en wok eller pande og rist kyllingen, tilsæt løg, hvidløg og ingefær og rist et par minutter, til løgene er blevet bløde og kyllingen stegt
  11. Kom resten af grøntsagerne i og rist til de er møre men ikke for bløde, ca 6 minutter. Vend det af og til
  12. Tilbered imens nudlerne efter anvisning på pakken, hæld dem op i en si, lad dem dryppe af og kom dem derefter sammen kylling og grøntsagerne
  13. Skru ned til lav varme, tilsæt dressingen og varm igennem et par minutter

Fordel retten i dybe tallerkener eller skåle, drys med koriander/persille og evt lidt chiliflager, hvis du vil have retten mere spicy. Server med limebåde