Denne thaiinspirerede nudelret med kylling og svampe er nem og hurtig at lave, og den smager fantastisk med sin lækre sauce med soya, hvidløg, ingefær og lime. Som mange asiatiske retter, indeholder denne ret ikke mange ingredienser: Nudler, kylling, svampe og ærter samt en lækker sauce. Jeg bruger ægnudler til retten, men alle andre slags nudler, fx risnudler og glasnudler, er velegnede. Det er smag og behag, hvad man har lyst til. Ægnudlerne er de mest mættende
Ingredienser
Til 4 personer
- 300 g ægnudler
- 500 g kyllingebryst
- 150 g blandede svampe, jeg brugte markchampignon og opblødte, tørrede kantareller
- sesamolie til stegning, alternativt olivenolie
Sauce
- 1 presset solo hvidløg eller 3-4 almindelige hvidløgsfed
- 3 spsk revet ingefær
- 1 dl soya sauce
- 1 dl vand
- 1 spsk rørsukker eller kokossukker
- 1-2 tsk sambal oelek
- saft af 1 lime
- 1 spsk maizena majsstivelse
Til servering
- 3 forårsløg
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1 håndfuld ærter, gerne friske men optøede, frosne er fint
Sådan gør du
Sauce
- Rør ingredienserne til saucen sammen i en skål. Smag dig frem til, hvor meget sambal-oelek, du vil have i. Stil skålen til side mens du tilbereder resten
Kylling, svampe og nudler
- Rens svampene og skær dem i halve, kvarte eller skiver afhængig af, hvilke svampe du bruger
- Skyl forårsløg, skær dem i skrå skiver på ca 2½ cm og stil dem til side til servering
- Skær kyllingebryst i tynde strimler
- Tilbered nudlerne efter anvisning på pakken
- Opvarm en wok eller pande med sesamolie og brun kyllingekødet ved høj varme. Når kødet har fået god farve på alle sider, tilsætter du svampene, skruer lidt ned for varmen og steger til kødet er mørt
- Hæld saucen i wok/pande, bring i kog under omrøring, så saucen tykner lidt
- Vend ærterne og til slut de tilberedte nudler i wok/pande og bland dem med kød og svampe samt halvdelen af forårsløgene - det gøres nemmest med to gafler
Inden servering drysses med resten af forårsløgene og frisk hakket basilikum