I et stykke tid har jeg bevæget mig rundt i de mellemøstlige køkkener og ladet mig inspirere her. Så derfor tænkte jeg, at nu er det vist på tide at vende tilbage til det asiatiske køkken igen. Det blev med denne asiatisk inspirerede ret med kalvekød, sesam og syltet ingefær. Jeg brugte den syltede ingefær, som man bruger til sushi og som kan købes i næsten alle supermarkeder
Ingredienser
Til 2 personer
- 150 g ægnudler
- 2oo g kalvekød, fx kalvesnitzler
- 1 solo hvidløg eller 3-4 almindelige hvidløgsfed
- 1 rød chili, vælg styrke efter dine smagsløg - retten er let spicy
- 1 rød peberfrugt
- 150 g svampe, fx østershatte, mini kejserhatte eller almindelige kejserhatte
- 4 forårsløg
- 50 g syltet ingefær (fx det ingefær der bruges til sushi)
- olie til stegning, fx sesamolie
Marinade
- 1 spsk sesamfrø, de lyse
- 2 spsk soyasauce
- 1 spsk revet ingefær
- friskpresset saft af 1 limefrugt
Til servering
- frisk koriander
- sesamfrø
- forårsløg
- 1 limefrugt i både
Sådan gør du
- Bland ingredienserne til marinaden i en skål, hvor også kødet kan være
- Skær kalvekødet i tynde strimler, vend det i marinaden og lad det hvile mens resten af ingredienserne forberedes. Har du tid, må det gerne stå længere
- Tilbered nudlerne efter anvisning på pakken og lad dem dryppe af i en si
- Pil hvidløg og hak hvidløg og chili fint
- Skyl forårsløg og skær dem i skrå skiver. Stil ca 1/3 til side til servering
- Skyl og skær peberfrugten i tern på ca 2 x 2 cm
- Rens svampe og skær dem i strimler eller skiver (afhænger af hvilke svampe, du bruger)
- Varm en pande eller wok op med olie og lynrist kødet incl marinade ved høj varme et par minutter
- Skru lidt ned for varmen og rist hvidløg, chili og forårsløg med 1 minut
- Tilsæt peber og svampe og rist det hele 3-4 minutter
- Vend nudlerne i retten
- Anret i skåle eller dybe tallerkener med syltet ingefær over
- Drys med forårsløg, sesamfrø og koriander
Server små skåle med ekstra sesam, forårsløg og ingefær til samt limebåde og evt lidt ekstra soyasauce