Nudler med spidskål, ærter, oksekød og teriyakisauce
En super nem, hurtig og sund asiatisk inspireret nudelret med lækre og smagfulde grøntsager. Jeg har brugt hakket oksekød, men det kan sagtens erstattes af grisekød eller hakket kylling, hvis du foretrækker det. Teriyaki, soya, fiskesauce og lime giver en dejlig balance mellem det søde, det salte og det syrlige. Er du ikke fan af fiskesauce, kan du bruge lidt salt i stedet
Ingredienser
4 personer
- 450 g hakket oksekød
- 1 løg
- 4 fed hvidløg
- 1 spsk frisk ingefær, revet
- 350 g spidskål
- 1 grøn peber *)
- 1 stor håndfuld ærter fra frost eller friske ærter, hvis det er sæson
- 1 dl teriyakisauce
- 1/2 dl soyasauce
- 2 tsk fiskesauce
- 250 g ægnudler
- 3 forårsløg
- 1 lime, saften heraf
- olie til stegning
Topping
- hakkede peanuts
- halvdelen af det grønne fra forårsløgene
- frisk koriander
- evt limebåde
*) den grønne peber kan sagtens erstattes af en rød peber eller af en snackpeber
Sådan gør du
- Pil og skær løg og hvidløg i tynde skiver
- Snit spidskålen
- Skyl den grønne peber og skæt den i tynde strimler
- Skyl forårsløg og snit dem fint, både det hvide og det grønne – gem halvdelen af det grønne til topping
- Varm lidt olie op i en pande med høj kant og brun kødet ved høj varme
- Tilsæt løg, hvidløg og revet ingefær og steg det med 2-3 minutter
- Tilsæt de grønne peberstrimler og spidskål og lad det hele stege 4-5 minutter. Spidskålen skal falde sammen
- Tilbered nudlerne efter anvisning på pakken, mens kødet steger
- Efter 4-5 minutter tilsættes teriyakisauce, soyasauce, fiskesauce og limesaft som røres godt sammen med kødet og derefter vendes nudler, ærter og det snittede forårsløg i. Tilsæt evt lidt af vandet fra nudlerne, hvis du vil have en tykkere konsistens
Server nudelretten toppet med hakkede peanuts, det grønne fra forårsløgene, som du gemte samt frisk koriander. Server evt limebåde til