Nudler med squash og rejer
En super nem og virkelig lækker nudelret med rejer og squash. Retten er inspireret af det thailandske køkken med den smagfulde soya-honning-lime-sauce, som er fantastisk til rejer. Jeg har altid edamamebønner i fryseren. De er hurtige at bruge og super sunde og passer i meget asiatisk mad. Jeg brugte squash, men du kan sagtens bruge andre grøntsager, fx broccoli, palmekål, asparges eller andre grøntsager
Ingredienser
Til 4 personer
- 200 g nudler, ægnudler eller glasnudler
- 250 g tigerrejer (frosne kogte vannameirejer kan bruges, hvis ikke du kan finde tigerrejer – men husk at tø dem op inden du starter på retten)
- 2 squash
- 200 g frosne edamamebønner
- 1 rødløg, mellem størrelse
- 1 tsk sesamolie (eller olivenolie)
Soya-honning-lime-sauce
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk sambal-oelek eller anden chilipasta
- 1 spsk flydende honning, fx akaciehonning
- friskpresset saft af 1 limefrugt
- 3 spsk soyasauce
- 3 spsk sesamolie, olivenolie kan bruges men giver en lidt anden smag
- salt og friskkværnet peber
Til servering
- 2 spsk sesamfrø, gerne sorte
- 1 avocado – friskpresset limesaft til at dryppe den med
- 1 håndfuld frisk koriander
Sådan gør du
Soya-honning-lime-sauce
- Pil og pres hvidløg ned i en skål og bland de andre ingredienser sammen med det
- Pil rejerne hvis du har købt dem med skal men lad halerne sidde. Bruger du frosne vannameirejer, skal de være tøet op
- Læg rejerne ned i saucen og vend dem forsigtigt rundt. Lad dem stå og trække, mens du forbereder resten
- Skræl avocadoen og skær den i tern, som dryppes med friskpresset limesaft
Squash og nudler
- Kog nudlerne efter anvisning på pakken og skyl dem i koldt vand, så de ikke klumper sammen
- Hæld kogende vand over edamamebønnerne, hæld dem over i en si og lad dem dryppe af
- Skyl squash og skær brede bånd med en kartoffelskræller eller et mandolinjern
- Pil rødløg, halver det og skær det i tynde strimler
- Opvarm en wok eller pande og rist sesamfrøene. Sæt dem til side til serveringen
- Tilsæt 1 tsk sesamolie (olivenolie kan bruges) og rist rødløgene 1 minut
- Tilsæt rejerne, incl den sauce de ligger i, på panden og steg dem ved høj varme et par minutter (sørg for at de bliver stegt på begge sider)
- Tilsæt nudler, squashbåndene og edamamebønner og vend det hele forsigtigt rundt (det gøres nemmest med to gafler)
- Inden servering toppes retten med avocadoternene og drysset med de ristede sesamfrø samt frisk koriander