Nudler med squash og rejer

En super nem og virkelig lækker nudelret med rejer og squash. Retten er inspireret af det thailandske køkken med den smagfulde soya-honning-lime-sauce, som er fantastisk til rejer. Jeg har altid edamamebønner i fryseren. De er hurtige at bruge og super sunde og passer i meget asiatisk mad. Jeg brugte squash, men du kan sagtens bruge andre grøntsager, fx broccoli, palmekål, asparges eller andre grøntsager


Ingredienser

Til 4 personer 

  • 200 g nudler, ægnudler eller glasnudler
  • 250 g tigerrejer (frosne kogte vannameirejer kan bruges, hvis ikke du kan finde tigerrejer – men husk at tø dem op inden du starter på retten)
  • 2 squash
  • 200 g frosne edamamebønner
  • 1 rødløg, mellem størrelse
  • 1 tsk sesamolie (eller olivenolie)

Soya-honning-lime-sauce

  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk sambal-oelek eller anden chilipasta
  • 1 spsk flydende honning, fx akaciehonning
  • friskpresset saft af 1 limefrugt
  • 3 spsk soyasauce
  • 3 spsk sesamolie, olivenolie kan bruges men giver en lidt anden smag
  • salt og friskkværnet peber

Til servering

  • 2 spsk sesamfrø, gerne sorte
  • 1 avocado – friskpresset limesaft til at dryppe den med
  • 1 håndfuld frisk koriander

Sådan gør du

Soya-honning-lime-sauce

  1. Pil og pres hvidløg ned i en skål og bland de andre ingredienser sammen med det
  2. Pil rejerne hvis du har købt dem med skal men lad halerne sidde. Bruger du frosne vannameirejer, skal de være tøet op
  3. Læg rejerne ned i saucen og vend dem forsigtigt rundt. Lad dem stå og trække, mens du forbereder resten
  4. Skræl avocadoen og skær den i tern, som dryppes med friskpresset limesaft

Squash og nudler

  1. Kog nudlerne efter anvisning på pakken og skyl dem i koldt vand, så de ikke klumper sammen
  2. Hæld kogende vand over edamamebønnerne, hæld dem over i en si og lad dem dryppe af
  3. Skyl squash og skær brede bånd med en kartoffelskræller eller et mandolinjern
  4. Pil rødløg, halver det og skær det i tynde strimler
  5. Opvarm en wok eller pande og rist sesamfrøene. Sæt dem til side til serveringen
  6. Tilsæt 1 tsk sesamolie (olivenolie kan bruges) og rist rødløgene 1 minut
  7. Tilsæt rejerne, incl den sauce de ligger i, på panden og steg dem ved høj varme et par minutter (sørg for at de bliver stegt på begge sider)
  8. Tilsæt nudler, squashbåndene og edamamebønner og vend det hele forsigtigt rundt (det gøres nemmest med to gafler)
  9. Inden servering toppes retten med avocadoternene og drysset med de ristede sesamfrø samt frisk koriander