Thai rød karry med oksekød

    Vi er vilde med karryretter fra det thailandske køkken. Når det drejer sig om rød karry med oksekød, skal saucen være lidt tyk og cremet, i modsætning til de karryretter, man spiser med ske fra skåle. De meget 'våde' karryretter passer godt til kylling, laks og skaldyr men ikke til oksekød. Som regel er det øverste i kokosmælkdåsen tykt og cremet - det er en god idé at starte med at hælde det i retten sammen med lidt tomatkoncentrat. Så kan man regulere med noget af det tynde kokosvand, hvis man vil have saucen lidt tyndere. Man kan erstatte grøntsagerne med andre grøntsager og lave sin helt egen version af en rød karry. Hvis du gange ingredienserne op til 4 personer, hvilket sagtens kan lade sig gøre, skal du riste kødet lidt ad gangen, for at det ikke begynder at koge. Se også min kylling i rød karry, kylling i gul karry, laks i gul karry eller rejer i grøn karry


Ingredienser

til 2 personer eller 4 personer sammen med 3-4 andre thairetter i en menu

  • ca 300 g oksesteak eller -bøf
  • ½ blomkål
  • 150 g brune champignon
  • 2 stilke citrongræs
  • 5-6 limeblade
  • 20 g ingefær
  • 1-2 store tsk rød karrypasta, afhænger af hvor stærk din karrypasta er
  • 1 ds kokosmælk
  • 1 stor tsk tomatkoncentrat
  • 50 g frisk basilikum
  • 1 spsk kokosolie til stegning

  • ris


Sådan gør du

  1. Skræl og hak ingefær og skær det hvide af citrongræsstilkene i tynde skiver
  2. Rens og skær champignon i kvarte
  3. Del blomkål i små buketter
  4. Skær oksesteak/-bøf i tynde strimler
  5. Varm kokosolien op i en sauterpande, wok eller anden pande med høj kant og rist kødet heri til det bliver lidt brunt
  6. Tilsæt ingefær, citrongræs og limeblade og rist dette med i 1 minut
  7. Tilsæt karrypasta og rist med 1 minut
  8. Tilsæt champignon og rist i 1 minut. Tilsæt evt et par tsk kokosmælk, hvis det sætter sig fast i panden
  9. Tilsæt det tykke af kokosmælken sammen med tomatkoncentrat og rør det godt igennem. Tilsæt evt noget af det tynde af kokosmælken, men pas på, at saucen ikke bliver for tynd
  10. Tilsæt blomkål og lad retten koge til kød og blomkål er mørt. Blomkålen skal være sprød og endelig ikke koge ud
  11. Tilsæt til sidst de friske basilikumblade og server retten med ris