Omeletlagkage

Det er sjovt at eksperimentere med forskellige måder at lave omeletter på. Denne gang har jeg lavet en 'lagkage-omelet', der består af 3 lag med dejligt fyld af grøntsager og salat. Man kan, som jeg har gjort her, lade omeletten være udelukkende grøn eller man kan fx lægge skiver af røget laks imellem 2 af lagene. En anden mulighed er, at man kan riste bacon sammen med den ene af omeletterne - så brug fantasien og konstruer din helt egen omelet


Ingredienser

til 4 person, pandestørrelse ca 28 cm (hvis jeg laver omeletten til 2 personer, bruger jeg 6 æg og en pande på ca 24 cm)

  • 9 æg
  • 9 spsk vand
  • 6 spsk olivenolie
  • salt og friskkværner sort peber
  • 250 g friske asparges
  • 150 g cherrytomater
  • 1 tsk frisk eller tørret timian
  • 2 tsk frisk eller tørret oregano
  • 100 g spinat
  • 4-5 forårsløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 rød chili, vælg type og størrelse, der passer dine smagsløg


Sådan gør du

Til alle omeletterne bruges 3 æg, 3 spsk vand, salt og friskkværnet peber samt 2 spsk olivenolie til at stege i

Ingredienserne til omeletterne piskes sammen i en skål til én omelet ad gangen

Omeletterne steges i lidt olivenolie på en pande, der er ca 28 cm i diameter til æggemassen er blevet stiv

Forbered 'fyldet' til alle omeletterne inden du går i gang med stegningen

1. omelet = den nederste - med asparges

  1. Pisk ingredienserne til omeletten sammen
  2. Varm 2 spsk olivenolie op i en pande og rist aspargeserne heri 2 minutter
  3. Hæld æggemassen over, sørg for, at den fordeles i hele panden og steg omeletten til æggemassen er stivnet
  4. Lad omeletten glide over på et fad og fordel nogle spinatblade henover

2. omelet = den i midten - med forårsløg og spinat

  1. Pil og hak hvidløg og skær chilien i tynde skiver
  2. Skyl og skær forårsløg i skrå skiver på ca 3 cm
  3. Pisk ingredienserne til omeletten sammen
  4. Varm 2 spsk olivenolie op i en pande (hvis der stadig er olie på panden fra den sidste omelet, kan du nøjes med mindre) og sauter hvidløg, forårsløg og chili heri 2 minutter
  5. Tilsæt spinat og lad det 'falde sammen'
  6. Hæld æggemassen over, sørg for, at den fordeles i hele panden og steg omeletten til æggemassen er stivnet
  7. Lad omeletten glide af panden over på 1. omelet og fordel lidt spinatblade henover

3. omelet = den øverste - med tomater og krydderurter

  1. Skyl og skær tomaterne i halve
  2. Varm 2 spsk olivenolie op i en pande (hvis der stadig er olie på panden fra den sidste omelet, kan du nøjes med mindre) og rist tomaterne heri 1-2 minutter. Tilsæt timian og oregano
  3. Hæld æggemassen over, sørg for, at den fordeles i hele panden og steg omeletten til æggemassen er stivnet
  4. Lad omeletten glide af panden over på 2. omelet
  5. Server omeletlagkagen drysset med hakket persille, hakket basilikum og friskkværnet sort peber.

Server med en grøn salat og evt lækkert brød til