Det er sjovt at eksperimentere med forskellige måder at lave omeletter på. Denne gang har jeg lavet en 'lagkage-omelet', der består af 3 lag med dejligt fyld af grøntsager og salat. Man kan, som jeg har gjort her, lade omeletten være udelukkende grøn eller man kan fx lægge skiver af røget laks imellem 2 af lagene. En anden mulighed er, at man kan riste bacon sammen med den ene af omeletterne - så brug fantasien og konstruer din helt egen omelet
Ingredienser
til 4 person, pandestørrelse ca 28 cm (hvis jeg laver omeletten til 2 personer, bruger jeg 6 æg og en pande på ca 24 cm)
- 9 æg
- 9 spsk vand
- 6 spsk olivenolie
- salt og friskkværner sort peber
- 250 g friske asparges
- 150 g cherrytomater
- 1 tsk frisk eller tørret timian
- 2 tsk frisk eller tørret oregano
- 100 g spinat
- 4-5 forårsløg
- 3 fed hvidløg
- 1 rød chili, vælg type og størrelse, der passer dine smagsløg
Sådan gør du
Til alle omeletterne bruges 3 æg, 3 spsk vand, salt og friskkværnet peber samt 2 spsk olivenolie til at stege i
Ingredienserne til omeletterne piskes sammen i en skål til én omelet ad gangen
Omeletterne steges i lidt olivenolie på en pande, der er ca 28 cm i diameter til æggemassen er blevet stiv
Forbered 'fyldet' til alle omeletterne inden du går i gang med stegningen
1. omelet = den nederste - med asparges
- Pisk ingredienserne til omeletten sammen
- Varm 2 spsk olivenolie op i en pande og rist aspargeserne heri 2 minutter
- Hæld æggemassen over, sørg for, at den fordeles i hele panden og steg omeletten til æggemassen er stivnet
- Lad omeletten glide over på et fad og fordel nogle spinatblade henover
2. omelet = den i midten - med forårsløg og spinat
- Pil og hak hvidløg og skær chilien i tynde skiver
- Skyl og skær forårsløg i skrå skiver på ca 3 cm
- Pisk ingredienserne til omeletten sammen
- Varm 2 spsk olivenolie op i en pande (hvis der stadig er olie på panden fra den sidste omelet, kan du nøjes med mindre) og sauter hvidløg, forårsløg og chili heri 2 minutter
- Tilsæt spinat og lad det 'falde sammen'
- Hæld æggemassen over, sørg for, at den fordeles i hele panden og steg omeletten til æggemassen er stivnet
- Lad omeletten glide af panden over på 1. omelet og fordel lidt spinatblade henover
3. omelet = den øverste - med tomater og krydderurter
- Skyl og skær tomaterne i halve
- Varm 2 spsk olivenolie op i en pande (hvis der stadig er olie på panden fra den sidste omelet, kan du nøjes med mindre) og rist tomaterne heri 1-2 minutter. Tilsæt timian og oregano
- Hæld æggemassen over, sørg for, at den fordeles i hele panden og steg omeletten til æggemassen er stivnet
- Lad omeletten glide af panden over på 2. omelet
- Server omeletlagkagen drysset med hakket persille, hakket basilikum og friskkværnet sort peber.
Server med en grøn salat og evt lækkert brød til