Nem, sund og lækker sommeromelet med nye kartofler og masser af urter. Jeg har kartofler i haven, så jeg kan vælge alle de små ud og skære dem i kvarte. Har man ikke den mulighed, kan forskellige størrelser skæres i tern. Et stykke kartoffel smager som et stykke kartoffel uanset hvordan, det er skåret
Ingredienser
til 2-3 personer, pandestørrelse ca 28 cm
- 2 stk varmrøget laks, ca 200 g
- 6 æg
- 8 små nye kartofler
- 3 mellemstore tomater
- 3 forårsløg
- 50 g baby spinat
- 2 tsk friskpresset lime- eller citronsaft
- 1 tsk tørret, knust chili
- salt og friskkværnet sort peber
- 1 lille håndfuld urter, jeg brugte basilikum, koriander, merian og persille
- 2 spsk olivenolie til stegning
- lidt urter til pynt
Sådan gør du
- Skyl og gnid skrællen af kartoflerne og skær dem i kvarte/firkanter afhængig af størrelsen
- Skyl tomaterne og skær dem i skiver
- Skyl forårsløg og skær dem i skrå skiver på ca 2½ cm
- Skyl og hak urterne med en kniv
- Skær laksen i mindre stykker
- Slå æggene ud i en skål og pisk dem med en gaffel sammen med chili, friskpresset limesaft/citronsaft, salt og friskkværnet sort peber
- Varm olivenolien op i en pande og rist kartoflerne i 2 minutter
- Tilsæt tomater og rist yderligere 1 minut
- Skru varmen ned til lidt under middel og tilsæt forårsløg og spinat og vend det godt rundt, til spinaten falder sammen
- Tilsæt urterne og hæld æggemassen over. Sørg for at den bliver fordelt i hele panden
- Vent 1 minut og læg så laksestykkerne ned i omeletten
- Lad omeletten stege ved svag til middel varme til den har sat sig og æggemassen er stivnet
- Inden servering pyntes med urter og evt spiselige blomster
Server med salat til og evt brød