Omeletter

En omelet er et dejligt og let måltid. Omelet er en af de retter, man kan spise uanset tid på dagen - morgen, frokost, aften. Og der er uendelig mange mulighederfor at variere sine omeletter, når det drejer sig om fyld, både grøntsager, kød og fisk eller skaldyr. Man kan vælge at piske sine æg samen med en gaffel eller bruge en elpisker. Jeg bruger som regel 'gaffelmetoden', og jeg har lært af en af mine thailærere, Khun Malika, at en omelet bliver virkelig god og luftig, hvis man kommer lidt friskpresset lime- eller citronsaft i æggene, når de piskes sammen - og det har hun faktisk helt ret i.

Når man steger omeletten, er der også variationsmuligheder - man kan vende den eller lade være. Man kan stege fyldet med eller komme det på, efter omeletten er stegt og toppe med de krydderier, man holder af.

Når jeg laver omeletter, bruger jeg som regel 2 æg pr person. Til en middagsomelet, hvor jeg putter en del fyld på/i, passer det fint. Ligeledes til en frokostomelet, der ikke skal være så stor men måske blot med fx grøntsager og/eller fx rejer.

Ofte bruger jeg rester fra en middag som fyld på en omelet, evt suppleret med lidt salat og grøntsager. Det er dejligt nemt, og så får man, på en god måde, brugt sine rester- og ingen madspild