En herlig one-pot lasagne med grøntsager, kidneybønner og hakket kylling. Da retten indeholder masser af grøntsager og kidneybønner, kan du sagtens udelade det hakkede kylling, hvis du har lyst til en vegetarret. Du springer så blot punkt 7 i fremgangsmåden over. Retten har masser af smag fra grøntsager og krydderier, og den mætter dejligt. Prikken over i'et er gratineringen med mozzarella. One-pot lasagne er super nem at lave, og udover det samt den dejlige smag, har retten også den fordel, som one-pot retter har – de giver ikke ret meget opvask, da det hele tilberedes i én gryde eller pande
Ingredienser
Til 4 personer
- 1 stort løg
- 3 fed hvidløg
- 400 g hakket kylling, kan udelades for en vegetar lasagne
- 200 g svampe, fx champignon
- 1 stk squash, mellemstørrelse
- 2 stilke bladselleri
- 100 g gulerødder
- 1 tsk tørret oregano
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk tørret rosmarin
- ½ tsk chiliflager, kan udelades
- 1 ds hakkede tomater
- 4 spsk tomatkoncentrat
- 4 dl grøntsagsbouillon
- 100 g røde kidneybønner fra dåse
- 220 g friske lasagneplader
- 1 stk frisk mozzarella
- olie til stegning
- salt og friskkværnet peber
*) det
er nemmest at skære squash, bladselleri og gulerødder i
strimler/stave og derefter skære dem i små tern
Sådan gør du
- Pil og hak løg og hvidløg fint
- Rens svampene og hak dem fint
- Skyl squash og bladselleri og skær dem i små tern *)
- Skræl eller vask gulerødder og skær i små tern *)
- Hæld kidneybønnerne op i en si, skyl dem med koldt vand og lad dem dryppe af
- Varm olie op på en pande med høj kant til middel-høj varme og rist løg til de er blevet klare
- Tilsæt det hakkede kylling og rist et par minutter
- Tilsæt gulerødder, bladselleri, squash, svampe, hvidløg og krydderier. Vend det hele godt sammen og steg videre i 3-4 minutter
- Rør tomatkoncentrat i og tilsæt hakkede tomater, bouillon og kidneybønner Skru ned for varmen og lad det hele simre under låg til grøntsagerne er møre
- Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
- Klip imens lasagnepladerne i mindre stykker og vend dem i saucen. Smag til med salt og friskkværnet peber. Synes du saucen er for tyk, kan du tilsætte lidt mere bouillon (pastaen suger lidt væde)
- Læg igen låg på og lad retten simre videre til lasagnestykkerne er møre, 4-5 minutter
- Riv mozzarella (med fingrene) hen over retten og gratiner den i ovnen til osten smelter
Server evt retten med en grøn salat til