Alle citrusfrugter er fantastiske til possets - også appelsiner. Kombinationen med anis giver den et eksotisk præg samtidig med, at tankerne også kommer i retning af jul. Og alligevel er desserten super let og frisk
Ingredienser
til 4 personer
- 100 g sukker
- 4 dl piskefløde
- revet skal og saft (ca. 0,7 dl) af 1 ubehandlet appelsin
- 3 anisstjerner
- anispulver til at drysse over inden servering
Sådan gør du
- Kom sukker, piskefløde, appelsinskal og anisstjerner i en gryde og kog det langsomt op. Lad det småkoge i 5-6 min. Hold godt øje med det - pludselig kan det koge over!
- Sluk for varmen og rør appelsinsaften i.
- Lad blandingen stå i gryden i 5 min, før den hældes gennem en sigte over i portionsglas.
- Lad desserterne køle af i køleskabet i et par timer, så de sætter sig.
Pynt dine possets inden serveringen. Til denne orangeposset, brugte jeg anisstjerner, som jeg synes er utrolig dekorative, lidt anispulver samt chokolade