Orangeposset med anis

Alle citrusfrugter er fantastiske til possets - også appelsiner. Kombinationen med anis giver den et eksotisk præg samtidig med, at tankerne også kommer i retning af jul. Og alligevel er desserten super let og frisk


Ingredienser

til 4 personer
  • 100 g sukker
  • 4 dl piskefløde
  • revet skal og saft (ca. 0,7 dl) af 1 ubehandlet appelsin
  • 3 anisstjerner
  • anispulver til at drysse over inden servering


Sådan gør du

  1. Kom sukker, piskefløde, appelsinskal og anisstjerner i en gryde og kog det langsomt op. Lad det småkoge i 5-6 min. Hold godt øje med det - pludselig kan det koge over! 
  2. Sluk for varmen og rør appelsinsaften i. 
  3. Lad blandingen stå i gryden i 5 min, før den hældes gennem en sigte over i portionsglas. 
  4. Lad desserterne køle af i køleskabet i et par timer, så de sætter sig. 

Pynt dine possets inden serveringen. Til denne orangeposset, brugte jeg anisstjerner, som jeg synes er utrolig dekorative, lidt anispulver samt chokolade