Det er snart påske, og jeg er vild med alle slags marcipan påskeæg. Så da vi skulle have gæster, lavede jeg lige en Rocky Road påskeversion med diverse marcipan- og nougatæg. Det er ret nemt at lave, ser festligt ud og smager fantastisk.
Se også mine andre versioner af Rocky Road chokoladekonfekten
Ingredienser
- 100 g mørk chokolade
- 100 g mælkechokolade
- 50
g gule påske skumfiduser
- 150 g blandede påskeæg. Jeg brugte æg med marcipan, med nougat og med lakridsmarcipan + 6-8 små æg til at pynte med
Sådan gør du
- Klip
skumfiduserne i mindre stykker - det er nemmere at klippe end at skære
- Skær æggene i halve eller kvarte, afhængig af størrelsen på æggene samt hvilken størrelse, du ønsker
- Bræk
chokoladen i mindre stykker og smelt den over vandbad. Man kan også
bruge microovn, men jeg synes personligt, at vandbad fungerer bedre
- Bland chokoladen i de øvrige ingredienser (husk at gemme æg til pynt), fyld det i en form eller et lille fad beklædt med bagepapir. Mit fad er 15 x 15 cm - det kom til at passe fint i tykkelsen
- Pynt med æg på toppen - pres dem let ned i chokoladen
- Lad din Rocky Road størkne i køleskabet - det tager et par timer
- Når chokoladen er størknet, kan du tage den ud af køleskabet og skære eller knække den i mindre stykker
Nyd chokoladen som en lækker dessert sammen med vaniljeis eller en hyggeting til kaffen. Jeg anretter nogle gange chokoladestykkerne i æsker eller små poser og bruger bruger dem som værtindegaver