Påske Rocky Road

Det er snart påske, og jeg er vild med alle slags marcipan påskeæg. Så da vi skulle have gæster, lavede jeg lige en Rocky Road påskeversion med diverse marcipan- og nougatæg. Det er ret nemt at lave, ser festligt ud og smager fantastisk. 

Se også mine andre versioner af Rocky Road chokoladekonfekten


Ingredienser

  • 100 g mørk chokolade
  • 100 g mælkechokolade
  • 50 g gule påske skumfiduser
  • 150 g blandede påskeæg. Jeg brugte æg med marcipan, med nougat og med lakridsmarcipan + 6-8 små æg til at pynte med


Sådan gør du

  1. Klip skumfiduserne i mindre stykker - det er nemmere at klippe end at skære
  2. Skær æggene i halve eller kvarte, afhængig af størrelsen på æggene samt hvilken størrelse, du ønsker
  3. Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den over vandbad. Man kan også bruge microovn, men jeg synes personligt, at vandbad fungerer bedre
  4. Bland chokoladen i de øvrige ingredienser (husk at gemme æg til pynt), fyld det i en form eller et lille fad beklædt med bagepapir. Mit fad er 15 x 15 cm - det kom til at passe fint i tykkelsen
  5. Pynt med æg på toppen - pres dem let ned i chokoladen
  6. Lad din Rocky Road størkne i køleskabet - det tager et par timer 
  7. Når chokoladen er størknet, kan du tage den ud af køleskabet og skære eller knække den i mindre stykker

Nyd chokoladen som en lækker dessert sammen med vaniljeis eller en hyggeting til kaffen. Jeg anretter nogle gange chokoladestykkerne i æsker eller små poser og bruger bruger dem som værtindegaver