At lave og spise pandekager er bare sagen. Både dessert pandekager og madpandekager. Her har jeg lavet dessertpandekager med æblekompot i små lækre pakker/poser. Undlader man at komme sukker, kanel og kardemomme i dejen, kan man fylde pandekagerne med fx hjemmelavet laksesalat og bruge dem som en fin forret eller som tapas
Ingredienser
ca 8 pandekager, min pande er 24 cm
- 3 dl hvedemel
- 3 æg
- 3 - 3½ dl mælk
- 1 spsk sukker
- ½ tsk stødt kardemomme
- ½ tsk stødt kanel
- 1 knivspids salt
- evt revet skal af 1 ubehandlet/økologisk citron
- smør til stegning
Til servering
- ½ portion æblekompot
- lidt kanel/sukkerdrys, lige meget kanel og sukker rørt sammen
- pynt med hakkede nødder, tørrede tranebær, chokoladeknapper eller andet, du har lyst til
Sådan gør du
- Kom mel, salt og sukker i en skål og ved det sammen
- Tilsæt mælken lidt ad gangen og rør det, så dejen ikke klumper
- Rør derefter æggene i ét ad gangen
- Steg pandekagerne på en pande (min er 24 cm) i lidt smør til de er lækre gyldne på begge sider
- Lav små pakker af pandekagerne ved at lægge æblekompotten midt på pandekagen og derefter lave en lille pakke/pose af pandekagen, som du lukker med et stykke snor
- Server de fyldte pandekager på tallerkener pyntet med fx nødder, tørrede tranebær og chokolade, eller hvad du har lyst til og drys med lidt kanel-sukker
Tips:
Du kan erstatte lidt af mælken med hvidtøl/øl. Det giver lækre og sprøde pandekager
Du kan komme krydderier i pandekagedejen afhængig af, hvilket fyld du vil have i - fx er kardemomme, vanilje eller kanel super godt
Du kan komme mange slags fyld i pandekagerne:
- forskellige marmelader eller kompotter, nødder, mandler, rosiner, marcipan, chokolade, bær og/eller frugt
- iskugler, flødeskum