Paprikakylling med bacon og cocktailpølser
I denne ret har jeg givet en traditionel paprikakylling et lille tvist med oregano og grøntsager. Jeg har stadig mange squash i haven og snackpeber i drivhuset, så det skulle der selvfølgelig i. Egentlig tænker jeg mere efterårs- og vintermad, når jeg tænker paprikakylling, men det er jo egentlig noget pjat. Jeg laver faktisk også retten forår og sommer
Ingredienser
Til 4 personer
- 400 g kyllingebryst
- ca 150 g bacon
- 200 g cocktailpølser
- 1 zucchini/squash
- 1 rød snackpeber eller almindelig rød peber
- 1 rødløg, mellem størrelse
- 2 spsk paprika
- 2 tsk røget paprika
- 1 tsk tørret oregano
- 2½ dl madfløde, 4 eller 8 %
- 2 spsk tomatkoncentrat
- salt og friskkværnet peber
- lidt olivenolie eller kokosolie til stegning
- ca 300 g fettuccine, gerne de grønne med spinat
Topping
- lidt hakket persille eller andet grønt
Sådan gør du
- Skyl zucchini/squash og peberfrugt og skær dem i små mundrette stykker
- Pil løget og hak det med en kniv
- Skær bacon i små mundrette stykker
- Skær kyllingebryst i små mundrette stykker
- Opvarm en pande uden fedtstof og rist bacon til det bliver brunt. Når bacon har afgivet fedtstof, kommes zucchini/squash, cocktailpølserne og det hakkede løg i og rister med et par minutter. Tag panden af blusset og lad bacon/cocktailpølser hvile
- Opvarm olien i en gryde og brun kyllingestykkerne heri. Tilsæt paprika, røget paprika og oregano og rist det med 1 minut
- Tilsæt fløde og tomatkoncentrat og lad et koge op. Tilsæt evt lidt vand, hvis du synes, saucen er for tyk. Skru ned for gryden og lad den simre ca 15 minutter, til kyllingen er mør
- Kom pandens indhold ned i saucen sammen med peberfrugten og varm igennem. Smag til med salt og friskkværnet peber
- Mens saucen varmer igennem, tilbereder du dine fettuccine efter anvisning på pakken
- Inden servering drysses med hakket persille