Pasta al salmone er en klassisk italiensk ret, som vi ofte har spist rundt om i Italien, og retten har altid været forskellig. Nogle gange med flødesauce, andre gange med en sauce af både fløde og tomat. Så hvordan er en "rigtig" pasta al salmone? Det er svært at sige, det afhænger af, hvor i Italien, man får den, men dette er i hvert fald min version, og den er med sauce af både tomat og fløde. Og så selvfølgelig med min yndlings chilipasta - Chu Chum (se billede nedenfor)
Ingredienser
til 4 personer
- 3 laksesteaks
- 4oo g pastapenne
- 1 stort løg
- 4 fed hvidløg
- 2 tsk Chu Chum chilipasta eller anden chilipasta - se billede nedenfor
- 1 ds tomatkoncentrat, 140 g
- 3 dl madlavningsfløde 8%
- saft af 1 citron
- ½-1 dl vand
- friskkværnet peber og salt
- olivenolie til stegning og pensling af tomaterne
- 1-2 fennikel afhængig af størrelsen
- tomater på stilk - et par stilke er fint
Sådan gør du
- Skyl tomaterne men pas på at de ikke falder af stilken. Læg dem på en bageplade med bagepapir og pensl dem med lidt olivenolie
- Læg laksesteaksene i et fad, hæld halvdelen af citronsaften over og drys med friskkværnet peber
- Sæt fadet med laksen og pladen med tomaterne i kold ovn og tænd på 180 grader (varmluft) i 18 minutter.
- Kog pastaen efter anvisning på pakken
- Pil og hak løg og hvidløg
- Rør chilipastaen ud i tomatkoncentraten.
- Sauter løg og hvidløg i olivenolie. Tilsæt tomat/chiliblandingen og rør det sammen
- Tilsæt fløden samt den anden halvdel af citronsaften og lidt vand og rør det godt sammen. Lad saucen koge op og skru så ned på helt lavt blus, så den holder sig varm
- Skær laksen i mindre stykker og bland den forsigtigt i saucen
- Skær fennikel i skiver
- Når det hele er klart, hældes vandet fra pastaen og den hældes op i et fad
- Laksesaucen hældes over, og der pyntes med fennikelskiver og de bagte tomater samt friskkværnet peber
- Server en grøn salat til, gerne med oliven og soltørrede tomater
I stedet for fennikel bruger jeg somme tider æbler, hvor jeg har stukket kernehuset ud og skåret æblerne i runde skiver