Håndbold på TV i aften, så derfor må aftensmaden gerne være nem og samtidig lækker. Så valget faldt på pasta. Det er hurtigt og nemt at lave - i hvert fald denne pastaret med kylling, bacon og grønne bønner fra fryseren i en lækker grøn pesto-sauce. En tomatsalat passer fantastisk hertil, og så kommer der lidt farve sammen med det grønne
Prøv også Pasta Bolognese med masser af grønt
Ingredienser
Til 2 personer
- 150 g pasta efter eget valg, jeg bruger de grønne fettuccine med spinat
- 300 g kyllingebryst
- 50 g bacon
- 1 løg
- 1 solo hvidløg eller 3-4 almindelige fed hvidløg
- 1 tsk tørret oregano
- 1 tsk tørret basilikum
- 50 g grønne bønner, gerne fra frost
- 70 g grøn pesto, jeg bruger Løgismose's fra Netto
- 2½ dl madlavningsfløde, jeg bruger 8 %
- 3 spsk vand
- salt og friskkværnet peber
Topping
- revet parmesan *)
- 2 spsk pinjekerner
- frisk basilikum
*) jeg er vild med den røde Prima Donna ost, og har jeg en rest af den, bruger jeg ofte det i stedet for parmesan - det smager fantastisk
Sådan gør du
- Pil og hak løg og hvidløg fint
- Skær kylling i tynde strimler
- Skær bacon i tern/små stykker
- Knæk evt bønnerne, jvis de er lange
- Tilbered pastaen efter anvisning på pakken
- Imens pastavand og pasta koger, varmer du en pande eller gryde op uden fedtstof og rister bacon til det tager farve
- Tilsæt løg og hvidløg og rist et par minutter til løget bliver klart. Tilsæt derefter oregano og tørret basilikum
- Tilsæt kylling og rist til det tager farve på alle sider og er gennemstegt
- Tilsæt den grønne pesto, vand, de grønne bønner og derefter madlavningsfløde. Lad det koge op et par minutter, så bønnerne tøer
- Når pastaen er kogt, sies vandet fra og pastaen kommes i panden. Rør det hele godt sammen
Server din pastaret drysset med pinjekerner, revet parmesan og frisk basilikum
Da der ikke er mange grøntsager i pastaretten, serverer jeg en salat til, fx Salat med agurk og ruccola, Græsk tomatsalat eller gå på opdagelse i alle mine lækre salater