Pasta italianstyle 

Hvad gør man med 400 g tomater, der er blevet for bløde og triste til salaten? De blev, sammen med kylling og porre, forvandlet til en lækker nem og enkel pastaret italianstyle efter VM-håndboldkampen, hvor det danske herrehold heldigvis vandt kvartfinalen over Ægypten, selvom der skulle 2 x omkamp og straffekastkonkurrence til 


Ingredienser

til  4 personer

  • 3 stk kyllingebryst
  • 400 g tomater
  • 1 stor porre
  • 4 fed hvidløg
  • 2 tsk Chu Chum chilipasta (se billede nedenfor - jeg køber den i Meny)
  • 3 spsk balsamico
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 2 tsk tørret oregano
  • 20-25 sorte oliven
  • ca 100 g soltørrede tomater
  • olivenolie til stegning
  • ca 400 g pasta, jeg brugte penne
  • salt og friskkværnet peber
  • basilikum til servering


Sådan gør du

  1. Pil og skær hvidløg i tynde skiver
  2. Skyl og skær porre i tynde skiver
  3. Hak tomaterne i mindre stykker
  4. Skær de soltørrede tomater i strimler
  5. Skær kyllingebryst i tynde strimler
  6. Varm olivenolie op i en sauterpande eller gryde og sauter hvidløg heri 1 minut
  7. Tilsæt kylling og steg til det har taget lidt farve
  8. Tilsæt porre og steg videre et par minutter
  9. Tilsæt Chu Chum pasta og rør det godt sammen med kyllingen
  10. Tilsæt tomater og oregano og lad retten simre til kyllingen er mør og det meste af tomaterne er kogt ud
  11. Tilsæt basilikum, soltørrede tomater og oliven og varm igennem
  12. Kog pastaen efter anvisning på pakken
  13. Smag saucen til med salt og friskkværner peber

Server med pasta underst og saucen over, drysset med frisk basilikum og friskkværnet peber