Hvad gør man med 400 g tomater, der er blevet for bløde og triste til salaten? De blev, sammen med kylling og porre, forvandlet til en lækker nem og enkel pastaret italianstyle efter VM-håndboldkampen, hvor det danske herrehold heldigvis vandt kvartfinalen over Ægypten, selvom der skulle 2 x omkamp og straffekastkonkurrence til
Ingredienser
til 4 personer
- 3 stk kyllingebryst
- 400 g tomater
- 1 stor porre
- 4 fed hvidløg
- 2 tsk Chu Chum chilipasta (se billede nedenfor - jeg køber den i Meny)
- 3 spsk balsamico
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 2 tsk tørret oregano
- 20-25 sorte oliven
- ca 100 g soltørrede tomater
- olivenolie til stegning
- ca 400 g pasta, jeg brugte penne
- salt og friskkværnet peber
- basilikum til servering
Sådan gør du
- Pil og skær hvidløg i tynde skiver
- Skyl og skær porre i tynde skiver
- Hak tomaterne i mindre stykker
- Skær de soltørrede tomater i strimler
- Skær kyllingebryst i tynde strimler
- Varm olivenolie op i en sauterpande eller gryde og sauter hvidløg heri 1 minut
- Tilsæt kylling og steg til det har taget lidt farve
- Tilsæt porre og steg videre et par minutter
- Tilsæt Chu Chum pasta og rør det godt sammen med kyllingen
- Tilsæt tomater og oregano og lad retten simre til kyllingen er mør og det meste af tomaterne er kogt ud
- Tilsæt basilikum, soltørrede tomater og oliven og varm igennem
- Kog pastaen efter anvisning på pakken
- Smag saucen til med salt og friskkværner peber
Server med pasta underst og saucen over, drysset med frisk basilikum og friskkværnet peber