Pasta med kylling, rød pesto og kejserhatte

Da jeg var i Meny for at handle, så jeg, at de havde de lækreste kejserhatte og tænkte - pastaret! Og sådan blev det. Jeg havde en porre, der skulle bruges, så det blev den i stedet for løg (som jo kan holde sig meget længere). Og så havde jeg en rød pesto, der også skulle bruges og tænkte, at den kunne blive til sauce i stedet for hakkede tomater. Kan du ikke finde kejserhatte, så brug andre svampe. Og reguler selv med chiliflagerne, hvor spicy du vil have retten. Server evt en salat til, da der ikke er mange grøntsager i pastaretten


Ingredienser

Til 4 personer

  • 400 g pasta
  • 4 stk kyllingebryst
  • 1 porre, kan erstattes af 1 stort løg
  • 1 solo hvidløg eller 3-4 almindelige fed hvidløg
  • 150 g kejserhatte, kan erstattes af en bakke hvide eller brune champignon
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 bæger/glas rød pesto, jeg bruger Løgismose fra Netto
  • 2½ dl madlavningsfløde, jeg bruger 4% madlavningsfløde
  • 1-1½ tsk chiliflager
  • ½ spsk røget paprika
  • 1 tsk tørret oregano
  • olivenolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber

Til servering

  • 1 håndfuld persille
  • lidt hakkede nødder eller pinjekerner

Sådan gør du

  1. Kog pastaen efter anvisning på pakken, si vandet fra og gem lidt af det, som du kan bruge, hvis du synes saucen er for tynd
  2. Rens porre og skær den i ringe (eller pil og hak løget)
  3. Pil og hak hvidløg
  4. Skyl peberfrugten, halver den, fjern kerner og skær den i tern
  5. Skær kejserhattene i skiver på langs (er de meget små, skærer du dem i halve). Bruger du champignon, skærer du disse i halve eller kvarte afhængig af størrelsen
  6. Skær kyllingebryst i mundrette skiver
  7. Varm olivenolien op i en gryde eller en pande med høj kant og rist kyllingestykkerne til de tager farve
  8. Tilsæt krydderierne og rist endnu 1 minut
  9. Tilsæt porre/løg og hvidløg og rist videre 1 minut og tilsæt derefter rød peber og svampe og lad det hele stege et par minutter til kyllingen er gennemstegt
  10. Tilsæt madlavningsfløde og pesto og kog det hele igennem. Her kan du tilsætte lidt pastavand, hvis du vil have saucen tykkere. Smag til med salt og friskkværnet peber
  11. Vend de kogte pasta i saucen, drys med hakket persille og nødder/pinjekerner inden servering

Da der ikke er mange grøntager i pastaretten, serverer jeg en salat til