Nem og lækker pastaret til hverdag eller gæster. Laksen er bagt i ovnen og serveres på en herlig pasta med cremet sauce, asparges, rød peber, tomater og ristede pinjekerner
Ingredienser
Til 2 personer
- Ca 200 g pappadelle *), fettuccine eller anden pasta
- 2 stk laksesteaks ca 200 g
- 1 tsk chiliolie til at pensle laksen med **)
- 1 løg, mellemstort
- 3 fed hvidløg
- ½ bundt asparges
- ½ rød peber
- 100 g cherrytomater
- 1 stk fiske- eller grøntsagsbouillonterning
- 2½ dl madlavningsfløde
- 1 dl vand ***)
- 1-2 tsk chiliflager
- salt og friskkværnet peber
- lidt olie til stegning
Topping
- 1 lille håndfuld hakket persille
- 50 g pinjekerner
*) Pappardelle er brede pastastrimler, 2-3 cm brede, der minder om fettuccine. Kan man ikke lige finde pastaen i butikken, kan man bruge lasagneplader og klippe disse i strimler på 2-3 cm. Navnet 'pappadelle' stammer fra det italienske 'pappare', der betyder 'at slubre'
**) har du ikke en chiliolie, kan du blande lidt olivenolie med chiliflager - eller du kan bruge ren olivenolie
***) du kan erstatte vandet med hvidvin
Sådan gør du
- Beklæd et ovnfast fad med bagepapir og læg laksesteaks heri. Pensl med chiliolie og drys med salt og friskkværnet peber
- Sæt laksen i en kold ovn, der tændes på 180 grader (varmluft). Bag laksen 16-18 minutter ****)
- Kog pastaen efter anvisning på pakken. Si vandet fra - gem lidt af pastavandet til saucen, hvis du synes, den skal være tykkere
- Pil og hak løg og hvidløg fint
- Skyl aspargsene og knæk enderne af. Skær eller knæk aspargsene i mindre stykker
- Skyl cherrytomater og skær dem i halve
- Skyl den røde peber og skær den i tynde strimler
- Varm en pande op uden fedtstof og rist pinjekernerne til de tager lidt farve. Læg dem derefter op på en tallerken
- Kom lidt olie på panden og sauter løg og hvidløg et par minutter
- Tilsæt chiliflager og de røde peberstrimler og sauter yderligere 1 minut
- Tilsæt vand, smuldret bouillontern samt madlavningsfløde og lad det simre ca 5 minutter
- Vurder om du vil gøre saucen tykkere ved at tilsætte lidt af pastavandet. Smag til med salt, friskkværnet peber og evt flere chiliflager
- Kom derefter pastaen, cherrytomater og asparges i saucen
- Anret pasta og sauce på tallerkener og læg en laksesteak ovenpå
- Inden servering drysses med hakket persille og de ristede pinjekerner. Server en skive citron til
****) du kan også vælge at stege laksen på en pande i olie eller smør 3-5 minutter på hver side