Pasta med oksekød i spicy pesto-sauce

En herlig pastaret med oksekød i en spicy rød pesto-sauce. Det er individuelt, hvor meget chili der skal til, for at en ret er spicy, så vurder selv, hvor meget chili dine smagsløg har lyst til. Start fx med 1 tsk chilipasta og vurder så, om du vil have mere i. Man kan altid tilføje men ikke fjerne chilien igen. Prikken over i'et er gratineringen med mozzarella samt tomater og basilikum


Ingredienser

Til 4 personer

  • ca 350 g pasta efter eget valg. Jeg brugte fettuccine
  • 500 g okse- eller kalvesteak, der ikke kræver lang stegetid
  • 1 stort løg
  • 1 solohvidløg eller 3-4 fed almindelig fed hvidløg
  • 1 rød peber
  • 1 stor håndfuld frosne majs
  • 2 dl grøntsags-eller oksebouillon
  • 1 bæger rød pesto. Jeg bruger Løgismose's fra Netto
  • 1-3 tsk Sambal-Oelek eller anden chilipasta. Vælg mængde efter dine smagsløg
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 spsk tørret oregano
  • 1 ds hakkede tomater
  • salt og friskkværnet peber
  • et par håndfulde babyspinat
  • lidt olivenolie

Til gratinering

  • 1 kugle mozzarella, 125 g

Til servering

  • 8-10 stk cherrytomater
  • frisk basilikum

Sådan gør du

  1. Tilbered pastaen efter anvisning på pakken. Pas på, de ikke får for meget. Si vandet fra
  2. Pil og hak løg og hvidløg
  3. Skyl den røde peber og skær den i små firkanter
  4. Skær okse-/kalvesteaks i tynde strimler eller små firkanter
  5. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  6. Varm en pande med høj kant op med olivenolie og sauter løg og hvidløg et par minutter
  7. Tilsæt kødet og steg til det er gennemstegt
  8. Tilsæt det røde peber, oregano, røget paprika, den røde pesto, Sambal-Oelek, de hakkede tomater samt halvdelen af bouillonen
  9. Kog godt igennem og smag til med salt og friskkværnet peber, og om du skal have mere chili og flere krydderier i. Vurder, om du vil have mere bouillon i
  10. Vend de kogte pasta, babyspinat og majsene i saucen og hæld det hele over i et ovnfast fad (hvis ikke din pande er ovnsikker)
  11. Smuldr eller riv mozzarellaen over retten og gratiner den i ovnen nogle minutter til mozzarelaen bliver lysebrun
  12. Skær imens cherrytomaterne i halve
  13. Inden servering fordeler du de halve tomater over retten og drysser med frisk basilikum

Server en grøn salat til