Grøn salat med grøn pasta

Jeg synes, det er sjovt at lege med farverne en gang imellem, når jeg laver mad. Hvis det er muligt, så holde én bestem farve eller bruge mange farver, så synssansen får en 'pang'-oplevelse. En af de farver, der er nemmest at holde sig til i en ret, er den grønne. Grønt er sundt for øjnene og grønt er sundt for kroppen.

Vi elsker pasta, og dem kan man købe grønne, farvet med spinat, og der findes mange lækre grønne grøntsager. Så efter min succes med den grønne tærte med spinat og laks, ville jeg prøve at lave en salat med pasta og udelukkende grønne ingredienser. Det kom der dette skud vitaminer og mineraler ud af  


Ingredienser

 pr person serveret i protioner

  • 125 g grønne fettuccini
  • ½ avocado
  • 1/4 agurk
  • 75 g edamamebønner
  • 1 forårsløg
  • 1 kiwifrugt
  • 1 spsk grøn pesto, fx hjemmelavet basilikumpesto eller en færdiglavet
  • 1 håndfuld frisk spinat
  • saft af 1 citron

Til servering

  • ½ tsk stødt oregano
  • lidt grønne oliven
  • lidt frisk basilikum

Sådan gør du

  1. Skær de tykkeste stilke af spinaten
  2. Skær agurken i tynde skiver
  3. Skræl avocadoen, skær den i skiver og dryp den med friskpresset citronsaft, for at forhindre, at den bliver 'brun'
  4. Skræl kiwifrugten og skær den i skiver
  5. Skær forårsløg i skrå skiver på 2-3 cm
  6. Hæld edamamebønner i en skål, overhæld dem med kogende vand, og hæld dem med det samme op i en si, og lad dem dryppe af
  7. Kog fettuccinien efter anvisning på pakken. Si vandet fra og vend den grønne pesto i
  8. Anret salaten i portionsskåle med spinat i bunden, dernæst pasta og resten af ingredienserne anrettet ovenpå
  9. Drys med sesam og oregano og læg nogle grønne oliven på