Pasta med skaldyr i hvidvin

Måske ikke verdens nemmeste pastaret, men det er tæt på. En hurtig og meget lækker ret, til både hverdag og gæster. Retten er super enkel med hvidløg som eneste 'krydderi', for ikke at dæmpe smagen af tomater og skaldyr. Både duft og smag får dig til at drømme om sommer og Italien 


Ingredienser

til 2 personer

  • 150 g kammuslinger
  • 200 g rejer, fx vanameirejer kogte med haler
  • 75 g cherrytomater
  • 4 fed hvidløg
  • 2 dl hvidvin
  • 2 spsk hakket persille
  • 1 lille håndfuld ærteskud
  • ca 200 g pastaskruer
  • olivenolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber


Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 250 grader grill, hvis din ovn kan grille - ellers bare almindelig varme
  2. Kog pastaen i en gryde med letsaltet vand efter anvisning på pakken. Si vandet fra pastaen men gem et par dl af vandet
  3. Læg et stykke bagepapir på en bageplade, bred tomaterne ud herpå og grill dem 3-4 minutter til der går hul på dem. Hvis du bruger almindelig ovnvarme, tager det lidt længere tid. Læg tomaterne på en tallerken og stil dem til side
  4. Pil og hak hvidløg
  5. Tør kammuslinger og rejer 'tørre' med et stykke køkkenrulle - vigtigt for at de kan ristes og ikke koges - og drys dem med salt og friskkværnet peber på begge sider
  6. Varm en pande med lidt olivenolie op til lidt over middel varme og steg kammuslingerne 2-3 minutter indtil de bliver lysebrune - lad dem passe sig selv indtil de skal vendes. Vend dem og steg 1½-2 minutter på den anden side indtil de er lysebrune. Læg kammuslingerne på en tallerken
  7. Kom lidt mere olivenolie på panden, hvis det er nødvendigt og rist rejerne i ca 2 minutter. Læg rejerne på tallerkenen sammen med kammuslingerne
  8. Skru ned til middelvarme, tilsæt lidt mere olivenolie og sauter hvidløg ½ minut
  9. Tilsæt hvidvin og lad det koge op nogle sekunder og tilsæt tomaterne, pasta, rejer og kammuslinger - hæld den væde, der måtte være på tallerknerne med - og vend det forsigtigt sammen. Hvis du synes, pastaen er for 'tør', kan du tilsætte lidt af det pastavand, du gemte fra kogningen
  10. Server i pastatallerkner, drysset med friskkværnet peber og hakket persille samt nogle ærteskud (kan udelades eller erstattes med andet grønt, fx basilikum)