Pastasalat med kylling, bacon og hjemmelavet basilikum-spinat pesto 

Jeg bliver aldrig træt af pastasalat, så her kommer endnu en opskrift på en lækker en af slagsen. Pastasalat er perfekt som nem aftensmad, enten som tilbehør til grill, til et stykke fisk eller fx frikadeller. Eller som en selvstændig ret med masser af grøntsager. I denne pastasalat har jeg kommet hvidløgsristet kylling og bacon, der fungerer fantastisk sammen med grøntsager. Og den hjemmelavede, grønne basilikum-spinat pesto sætter prikken over i'et (du finder opskriften i linket her eller nedenfor). Bliver der en ret til overs, er det en oplagt frokostret dagen efter 


Ingredienser

Til 2 personer

  • 125 g pasta. Jeg brugte penne men andre pasta kan bruges
  • 200 g kyllingebryst
  • 1 pk bacon, 150 g
  • 1½ dl frosne, optøede edamamebønner
  • 1 avocado
  • 1 pære
  • 100 g aspargesbroccoli, kan erstattes af grønne asparges eller almindelig broccoli
  • 1½ dl frosne, optøede majs
  • ½ rød peberfrugt
  • sorte oliven
  • 4 fed hvidløg
  • 1 rød chili, vælg type og størrelse der passer dine smagsløg. Retten er ikke spicy men har et touch af chili

Dressing = basilikum-spinat pesto (portionen giver ca 1 dl pesto)

  • 50 g spinat
  • 1 potte basilikum
  • 2 spsk pinjekerner
  • saft af ½ limefrugt
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie

Sådan gør du

  1. Bland alle ingredienserne til pestoen i en blender og blend til en cremet pesto. Du kan evt regulere konsistensen med mere limesaft
  2. Kog pastaen efter anvisning på pakken, skyl med koldt vand og lad pastaen dryppe og køle af
  3. Optø majs
  4. Kom edamamebønner i en si, hæld kogende vand over og lad dem dryppe af med det samme
  5. Hak hvidløg og chili
  6. Skær bacon i 'tern'
  7. Skær kylling i tynde strimler
  8. Varm en pande op og rist bacon. Når det har afgivet noget af 'sit' fedtstof, tilsættes hvidløg og chili. Efter ca 1 minut tilsættes kylling, og det hele ristes til kyllingestykkerne er gennemstegte og bacon er sprødt. Tag det hele op på en tallerken med køkkenrulle (lad hvidløg og chili følge med), der kan suge fedtstoffet. Lad kylling og bacon køle af
  9. Skær avocado, pære og rød peber i små tern
  10. Lav små buketter af aspargesbroccolien. Bruger du almindelig broccoli, laver du små buketter af den, og bruger du asparges, knækker du disse i passende stykker
  11. Kom den afkølede pasta i en skål og vend 3-4 spsk basilikum-spinat pesto i. Gem resten af pestoen til serveringen
  12. Vend derefter avocado, pære, peberfrugt, edamamebønner, majs og aspargesbbroccoli i pastaen
  13. Drys kylling og bacon over og pynt med sorte oliven

Server evt resten af pestoen til, så man selv kan supplere