Pastasalat med pulled chicken

Til denne pastasalat brugte jeg pulled chicken lavet af en rest grillet kylling, men kogt eller stegt kylling kan sagtens bruges. Jeg var blot forudseende, da vi i går grillede kylling, og lavede dobbelt portion. Rigtig lækker og sund salat med grøntsager, urter og æg samt en dressing af balsamicoeddike, honning og citron


Ingredienser

Til 2 personer

  • ca 300 g kyllingebryst - jeg brugte en rest grillet kyllingebryst fra grillmenuen dagen før
  • 150 g pasta, jeg brugte fusilli (skruer) 
  • 12 kvarte artiskokker fra dåse
  • 6 asparges
  • 1 avocado
  • 6 radisser
  • 1 lille rødløg
  • 2 store håndfulde babyspinat
  • 2 æg

Dressing

  • 1 spsk flydende honning, jeg brugte akaciehonning
  • 2 spsk balsamicoeddike
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk tørret, knust chili

lidt salt

Til servering

  • hakkede urter, jeg brugte frisk basilikum, frisk timian og purløg
  • 1 lille håndfuld hakkede valnødder


Sådan gør du

  1. Kog pastaen efter anvisning på pakken, hæld den i en si og skyl med koldt vand
  2. Lad artiskokkerne dryppe af i en si 
  3. Kog æggene, de må ikke blive for hårde i blommen
  4. Skræl avocadoen og skær den i store tern
  5. Skyl og knæk aspargesene i mindre stykker 
  6. Pil og hak rødløget fint
  7. Skyl radisserne og skær dem i skiver
  8. Skær æggene i 8 stykker hver (2 halve og 4 stykker ud af hver halve æg)
  9. Hak urterne og valnødderne med en kniv
  10. Lav pulled chicken ud af kyllingebrystet ved at 'hive' det fra hinanden med to gafler
  11. Bland alle ingredienserne til dressingen og smag til med lidt salt
  12. Anret salaten på store tallerkener. Læg babyspinat og pasta i hver sin side af tallerkenen og anret resten af ingredienserne herpå. Slut af med æg
  13. Drys med hakkede valnødder og urter og hæld dressingen over inden serveringen