Det er nemt at lave pastasalat, og alligevel er pastasalat lækkert og spændende. Man kan komme alle slags grøntsager i og salaten har mange anvendelsesmuligheder. Pastasalat er lækkert som selvstændig ret fx med brød til eller som tilbehør til sommerens grill. Denne pastasalat er fyldt med sundhed og er sprød og knasende med de lynstegte grøntsager og serrano skinken. Parmaskinke kan erstatte serrano skinken, og er det sæson for små, nye gulerødder, bruger jeg dem og ellers snackgulerødder
Ingredienser
Til 4 personer
- 175 g pasta, fx penne eller fusilli (pastaskruer)
- 300 g broccoli
- 4 små gulerødder, fx snackgulerødder
- 10 soltørrede tomater
- 100 g serrano skinke
- 2 spsk olivenolie til stegning
Dressing
- 2 spsk olie
- 2 spsk friskpresset citronsaft
- 1½ tsk sennep, fx dijonsennep
- 3 tsk hyldeblomstsirup, flydende honning kan bruges i stedet, fx akaciehonning
- 2 fed presset hvidløg
Pynt
- 2 spsk frisk dild
- en håndfuld friske ribs
Sådan gør du
- Kog pastaen efter anvisning på pakken, si vandet fra og skyl pastaen med koldt vand, for at undgå, at den klistrer sammen
- Varm ovnen op på 180 grader (varmluft)
- Læg serrano skinken på en bageplade med bagepapir
- Del broccoli i små buketter
- Skyl/skræl gulerødder og skær dem i stave på ca 6 cm i længden. Har du små snackgulerødder, skæres disse i kvarte på langs
- Skær de soltørrede tomater i strimler
- Sæt serrano skinken i ovnen, når den er varm nok, og steg til skinken er sprød
- Varm olien op til høj varme i en pande og lynsteg broccoli i 2 minutter. Tag det op på en tallerken og lad det køle af
- Lynsteg derefter gulerodsstavene i 2 minutter
- Bland ingredienserne til dressingen.
- Kom pastaen i en skål eller på et fad, læg grøntsagerne ovenpå og anret den sprøde serrano skinke over
- Hæld dressingen over og drys med frisk dild og friske ribs