Pastaskaller med kyllingefyld

Til denne pastaret har jeg lavet et enkelt fyld med hakket kylling og revet gulerod (a la bolognese). Og for at gøre retten festlig, har jeg fyld saucen i store pastaskaller. Der findes mange forskellige store pastaskaller, og hvilken slags, du bruger, er ikke så vigtigt. Blot de kan fyldes. De pasta, jeg brugte, er lumaconi, hvilket betyder snegle på italiensk  og der kan være ca 2 store tsk fyld i hver


Ingredienser

Til 4 personer

  • 300 g hakket kylling
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie eller anden olie til stegning
  • 2 gulerødder
  • 1 spsk tørret oregano
  • 1 spsk tørret basilikum
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 lille ds koncentreret tomatpuré, 70 g
  • 250 g store pastaskaller
  • 2 ds hakkede tomater - kan du få det, så vælg dem med basilikum
  • 100 g frisk mozzarella

Til servering

  • evt lidt friske basilikumblade

Sådan gør du

  1. Kog pastaskallerne efter anvisning på pakken. Kog dem næsten færdig, da de skal i ovnen. Skyl skallerne i koldt vand, så de ikke klæber sammen
  2. Pil og hak løg og hvidløg
  3. Skræl/vask gulerødder og riv dem groft
  4. Varm 1 spsk olivenolie op i en pande eller gryde og rist løg og hvidløg, til løget er blevet klart
  5. Tilsæt det hakkede kyllingekød, tørret oregano og basilikum samt salt og friskkværnet peber og steg, indtil kødet er blevet brunet og stegt
  6. Tilsæt tomatkoncentrat og rør det godt sammen
  7. Rør gulerødder i
  8. Tænk ovnen på 180 grader (varmluft)
  9. Hæld de hakkede tomater i et ovnfast fad, fordel kyllingefyldet i pastaskallerne og læg dem i fadet. Smuldr frisk mozzarella hen over og bag retten ca 20 minutter

Server retten med en salat til - du kan finde ideer her