Peber-chili creme

Jeg bruger ca. en snackpeber pr. person, når jeg laver cremen som tilbehør til grill. Cremen er rigtig god til grillet kylling og okse- eller kalvekød. Du kan sagtens lave lidt ekstra, da cremen kan holde sig i køleskabet et par dage.

Du kan også bruge almindelige røde, gule eller grønne peberfrugter i stedet for snackpeber, så er der mulighed for at lege lidt med farverne - det er festligt på bordet. For at holde 'den rene farve', så brug samme farve chili, som du har valgt peber.

Der er mange muligheder for at vælge chili. Vælg den styrke, der passer til dine smagsløg. Man skal kunne smage chilien, og cremen skal være spicy - men hvad spicy er, er jo forskelligt fra person til person. Og derfor er det vigtigt at du selv afpasser mængden af chili.  



Ingredienser

til  4 personer

  • 4 store snackpeber eller almindelige peberfrugter
  • chilier - her skal du vælge den styrke og den mængde, der passer til dig.
  • olivenolie  

Sådan gør du

  1. Skyl peberne, skær toppen af, flæk dem i to halve og rens for kerner
  2. Læg peberne på en bageplade med bagepapir og pensel dem med olivenolie
  3. Varm ovnen op til 180 grader og bag peberne i ca. 25 minutter - de skal blive bløde og tage lidt farve i kanterne
  4. Lad peberne køle af imens du renser chili
  5. Blend det hele sammen med 2 - 3 spsk olivenolie, om nødvendigt kan du tilføje lidt mere olie, og du har en super lækker pebercreme