Midt i oktober havde jeg stadig mini snackpeber i drivhuset. Jeg var bange for, at det var ved at være for koldt for dem, så jeg plukkede peberne - både de orange og de grønne. Der var flere, end vi kunne nå at spise, mens de var friske, så jeg lavede en creme af dem, som jeg kunne gemme og bruge i madlavningen.
I min pebercreme kom jeg chili, oregano og balsamico med tanke på, at jeg ville bruge cremen, når jeg fx laver pasta - enten blandet i pastaen som en pesto eller i en tomatsauce.
Ingredienser
jeg fik 3 små glas ud af portionen
- 325 g snackpeber
- 1 chili - vælg styrke og mængde efter behov, men cremen skal smage af peber og ikke være spicy
- 45 ml balsamicoeddike
- 2 tsk tørret oregano eller frisk, hvis du har det
- 75 ml vand
- 75 ml olivenolie
- 1 tsk rørsukker
- 1 tsk salt
- olivenolie til at hælde på toppen af glassene
Sådan gør du
- Skyl snackpeberne og chilien, del dem og fjern kerner.
- Blend peber og chili - jeg brugte en stavblender, hvilket jeg synes er nemmest, når portionen er lille. Jeg lavede min creme fin, men det kan du selv variere, om du vil have en fin, grov eller midt imellem creme
- Kom pebermassen i en lille gryde sammen med resten af ingredienserne og lad det småkoge til væsken er kogt ind. Det tager 10-15 minutter
- Kom pebercremen i rengjorte, atamonskyllede glas. Hæld olivenolie over så det dækker cremen og kom låg på.