Penne a la mexicana

At lade pastaen koge med i retten i stedet for at koge den for sig selv og blande bagefter er lækkert. Det giver både ekstra smag til pastaen samt en lidt cremet konsistens, da pastaen indeholder stivelse.


Ingredienser

til 4 personer

  • kyllingebryst, ca. 500 g
  • taco mix krydderi (jeg bruger den fra Netto (Mex og co.) men alle slags kan bruges)
  • 400 g penne
  • en rød peberfrugt
  • en bakke brune champignon (ca. 250 g.)
  • evt. en zucchini
  • et stort løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 chili - vælg den styrke, der passer til dine smagsløg.
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 2½-3 dl. grøntsagsbouillon (hvis du kommer zucchini i retten, skal du kun bruge 2-2½ dl, da de afgiver væske)
  • 1 dl. fløde
  • salt og peber
  • olivenolie

Sådan gør du


  1. Skær kyllingebrystet i passende størrelse firkanter
  2. Læg det på en tallerken og drys tacomix over og vend kyllingestykkerne lidt rundt i det. Lad det stå, mens du tilbereder resten af ingredienserne
  3. Pil og hak hvidløget
  4. Pil løget og skær det i tern
  5. Fjern kernerne fra chilien og skær den i tynde strimler/ringe
  6. Skyl peberfrugten og skær den i firkantede stykker
  7. Skyl champignonerne og skær dem i kvarte
  8. Skyl zucchinien og skær den i firkanter
  9. Sauter hvidløg, løg og chili i olivenolie
  10. Tilsæt kyllingen og rist den med.
  11. Tilsæt champignon og zucchini og rist en smule
  12. Tilsæt nu tomater, bouillon, fløde, resten af tacomixet og pasta. Rør det godt rundt, læg låg på og skru ned, så retten kan simre 12-15 minutter til pastaen er klar. Smag til med salt og peber og drys evt. hakket persille og/eller basilikum over. Server med kogte ris.