Khoresh bademjan er en persisk gryderet med en sauce bestående af aubergine og tomater. 'Khoresh' betyder 'gryderet', og 'bādemjan' betyder 'aubergine'. Egentlig indeholder retten også kød (lam, oksekød eller kylling), og man spiser den sammen med ris eller couscous. Men den er yderst velegnet som en vegetarret, som man kan spise med fx arabisk brød og ris eller couscous. Denne opskrift er lavet med kylling
Ingredienser
Til 4 personer
- 600 g kyllingebryst
- 2 auberginer
- 2 spsk salt
- 1 spsk olivenolie
- 2 mellemstore løg
- 1 solo hvidløg eller 4 fed hvidløg
- 1 tsk kanel
- 2 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk stødt gurkemeje
- 2 tsk stærk paprika
- 8 tomater, fx blommetomater eller cocktailtomater
- 2 dl vand
- 1 håndfuld frisk mynte
Til servering
- ris eller couscous
- frisk koriander
- 1 håndfuld granatæblekerner
- evt manakish eller andet mellemøstlig/arabisk fladbrød
Sådan gør du
- Skær auberginerne i tern på ca 2½ x 2½ cm og kom dem i en skål med koldt vand og 2 spsk salt. Lad auberginerne stå ca 15 minutter
- Hak løg og hvidløg
- Skær tomaterne i kvarte
- Skær kyllingebryst i tern på ca 2½ x 2½ cm
- Varm en pande med olivenolie op til middelvarme og sauter løgene heri til de bliver klare
- Tilsæt hvidløg og krydderier og lad det stege ca 1 minut
- Tilsæt kylling og rist det på alle sider
- Hæld vandet fra auberginerne. Tør dem evt lidt med køkkenrulle eller viskestykke og kom dem i panden
- Lad det hele stege i 10 minutter til auberginerne er blevet lidt bløde
- Tilsæt tomater og vand, kom låg på panden og lad retten simre ca 20 minutter til auberginer og kylling er mørt. Start med 1 dl vand og tilsæt så mere, hvis retten koger for tør
- Hak imens den friske mynte, den friske koriander og pil kerner ud af granatæblet (hvis ikke du har købt løse kerner)
- Tilbered ris eller couscous efter anvisning på pakken
- Når retten er klar blandes den friske mynte i
Server retten med granatæblekerner og frisk koriander drysset over og med ris/couscous og evt brød til