Pesto-kartofler

Super nemt og lækkert. En rigtig god måde at bruge en rest kartofler. De kan bruges som tilbehør til fisk og kødretter, til grill eller de kan bruges som snacks. Skal du alligevel have noget i ovnen, er det smart at lave to ting på én gang (i disse tider med meget dyr strøm) (det kræver selvfølgelig en varmluftovn)


Ingredienser

  • 1 bagekartoffel pr person
  • 1 bæger/glas grøn pesto, jeg bruger den fra Løgismose, som kan købes i Netto
  • lidt olivenolie til pensling
  • salt

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  2. Skyl kartoflerne grundigt, tør dem i køkkenrulle og skær dem i tynde skiver
  3. Læg skiverne på en bageplade bekædt med bagepapir
  4. Pensl kartoffelskiverne med olivenolie og drys dem, rundhåndet, med salt
  5. Bag kartoffelskiverne til de bliver lysebrune og sprøde (ca 25-30 minutter)
  6. Når kartoffelskiverne kommer ud af ovnen, dryppes de med den grønne pesto. Tag dem derefter af bagepladen og lag dem på et fad eller en tallerken, for at de ikke skal blive bløde