Piña colada dessert

Til denne dessert har jeg ladet mig inspirere af den lækre og eksotiske Piña colada drink. Desserten består af ananaskompot og en let, luftig og lækker Piña colada skum med rom og ananasjuice. Og desserten er super nem at lave. Skal børnene også spise med, kan man undlade rom og nøjes med ananas-kokos juice


Ingredienser

Til 8 glas a ca 1½ dl

Ananaskompot

  • 700 g ananaskød fra en moden ananas
  • 3 spsk ananas-kokosjuice (se billede nedenfor) *)

Pina colada skum

  • 4 dl græsk yoghurt 2 % - du kan også vælge 10 % eller creme fraiche, men så får du en federe skum
  • 2 spsk flormelis
  • 2 æggehvider
  • 3 spsk lys rom
  • 2 spsk ananas-kokos juice

Topping

  • en skive ananas, lidt små ananastern eller bær samt ristet kokosmel

*) ren kokos- eller ren ananasjuice er helt fint. Jeg er bare vild med blandingen

Sådan gør du

  1. Skær ananaskødet i meget små tern og kog dem til kompot i ananas-kokosjuicen i ca 7-8 minutter. Køl kompotten af. Hvis du synes, kompotten er for grov, kan du give den nogle sekunder med en stavblender eller i en almindelig blender
  2. Kom æggehviderne i en skål og pisk den helt stive, så stive, at skålen kan vendes, uden at æggehviderne falder ud
  3. I en anden skål kommer du græsk yoghurt og flormelis og rører det godt sammen. Rør derefter rom og ananas-kokosjuice i
  4. Vend forsigtig yoghurten i de piskede æggehvider, og stil skummen køligt, til den skal bruges
  5. Anret i små glas med ananaskompotten i bunden og Piña colada skummen ovenpå. Pynt med bær eller et stykke ananas samt lidt ristet kokosmel