Porre-ærtesuppe med kokos og mynte
En lækker og cremet suppe med porrer, ærter, kokos og mynte. Den lækre topping sætter prikken over i'et med lidt spicy og lidt knas. Suppen er dejlig som aftensmad med lækkert brød til eller som en forret. Udelader du serranoskinken på toppen, har du en lækker vegetarsuppe
Ingredienser
Til 4 personer
- 3 porrer
- 1 løg, mellemstort
- 1 solo hvidløg eller 3-4 almindelige fed hvidløg
- 2 mellemstore kartofler
- 150 g frosne ærter
- 1 håndfuld frisk mynte
- 8 dl grøntsagsbouillon
- 1 lille dåse kokosmælk
- lidt olivenolie til stegning
- salt og friskkværnet peber
Topping
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk tørrede chiliflager
- lidt persille og/eller andet grønt, fx feldsalat
- 30 g serranoskinke (alternativ parmaskinke eller bacon)
Sådan gør du
- Rens porrerne, skær enderne og det groveste af det grønne af og skær resten i tynde ringe
- Pil og hak løg og hvidløg
- Skræl kartoflerne og skær dem i tern
- Skyl mynten
- Varm lidt olie op i en gryde og sauter løg og hvidløg 1 minut
- Tilsæt kartoffeltern og sauter 1 minut
- Tilsæt porrer og sauter yderligere 1 minut
- Hæld bouillonen i gryden, bring det hele i kog og lad det simre under låg ca 20 minutter
- Varm imens ovnen op til 180 grader (varmluft)
- Tø ærterne op ved at komme dem i en si og overhælde dem med kogende vand. Si vandet fra og lad ærterne stå til de er tøet op
- Læg serranoskinken på en bageplade beklædt med bagepapir og bag det ca 8 minutter, til det bliver så sprødt, at det kan knækkes i små stykker
- Når porrer/kartoffelblandingen er kogt færdig tilsættes halvdelen af ærterne samt mynten, og det hele blendes - enten med en stavblender i gryden eller i en almindelig blender
- Tilsæt kokosmælken og kog suppen op. Smag til med salt og friskkværnet peber
- Bland 2 spsk olivenolie med chiliflagerne i en lille skål
- Knæk den bagte serranoskinke i små stykker
- Server suppen i skåle eller dybe tallerkener pyntet med persille eller andet grønt samt resten af ærterne og dryppet med olie/chili blandingen