Porre-gulerodssuppe

En super herlig og varmende efterårssuppe af lækre danske gulerødder og porre. Topping af brødcroutoner og bacon er med til at gøre suppen mættende, samtidig med at den er en fryd for øjet pga gulerøddernes farve. Krydderierne er med til at give suppen et eksotisk touch. Nyd suppen som middagsret, forret eller frokostret. Suppen er også super god dagen efter


Ingredienser

Til 3-4 personer som middagsret, 6-7 som forret

  • 2 porre
  • 5 gulerødder
  • 1 solo hvidløg eller 3-4 almndelige fed hvidløg
  • ½ rødløg (det andet halve bruges til topping)
  • 50 g ingefær
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk karry
  • 1 tsk gurkemeje, kan udelades, men det gør suppen mere gul
  • 1½ l vand eller grøntsagsbouillon
  • olie til sautering

Topping

  • ½ rødløg
  • 125 g bacon
  • 3-4 skiver brød
  • lidt frisk koriander


Sådan gør du

  1. Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker
  2. Rens porren i koldt vand og skær den i mindre stykker
  3. Pil rødløg, del det i to halve. Skær den ene halvdel i grove tern og gem den anden halvdel til topping
  4. Skræl ingefær og skær i grove tern
  5. Pil og hak hvidløg med en kniv
  6. Varm en gryde op med lidt olie og sauter rødløg, hvidløg og ingefær ca 1 minut
  7. Tilsæt porre, gulerødder, spidskommen og karry og sauter yderligere et par minutter
  8. Tilsæt vand/grøntsagsbouillon og laurbær, bring suppen i kog og lad den simre under låg ca 20 minutter
  9. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft), så den bliver klar til at tilberede topping
  10. Tag suppen af varmen, fjern laurbærbladene og lad suppen køle lidt, inden du blender den i en almindelig blender eller med en stavblender

Topping

  1. Skær brødet i tern og vend dem i lidt olie sammen med salt og timian
  2. Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel brødternene herpå i den ene ende af pladen
  3. Skær baconskiverne i mundrette stykker og fordel dem i den anden ende af bagepladen
  4. Bag brødtern og baconstykker i ca 10 minutter, til de bliver sprøde
  5. Skær det halve rødløg i super tynde strimler
  6. Varm suppen igennem og server den med topping af brødtern, bacon, rødløg og koriander

Server evt lækkert brød til