Quesadillas er en super lækker mexicansk ret, hvor man lægger fyld mellem to tortilla wraps, som steges på panden til de bliver sprøde. Man kan fylde sine quesadillas med kylling, oksekød, bønner, grøntsager - hvad man lige har i køleskabet, eller hvad man lige har lyst til. Det tager ikke lang til at lave quesadillas, så de er perfekte til en travl hverdag
Tilbehør kan man lave selv, eller har man travlt, kan man få både lækker salsa og guacamole i supermarkedet
Ingredienser
til 4 personer
- 8 tortilla wraps, jeg bruger altid dem, der er lavet af majsmel - Mex og co fra Netto
- 1 løg, finthakket
- 3 tsk hakket hvidløg
- 125 g champignon
- 2 stk kyllingebryst
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk røget paprika
- 2 tsk Chu Chum (jeg køber det i Meny - se billede nedenfor) eller Sambal-Oelek
- ½ dl grøntsagsbouillon
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 håndfuld frosne majs
- lidt finthakket rød chili - vælg mængde og styrke, der passer dine smagsløg, retten er medium spicy
- 100 g revet mozzarella
- 1 pose babyleaves salat eller anden mix-salat
- salt og friskkværnet sort peber
- olivenolie til stegning
Avocado-hindbærsalat
- 12-15 cocktailtomater enten dadeltomater i skiver eller runde tomater i kvarter - jeg blandede røde og gule
- 2 avocado
- 75 g hindbær
- saft af 1 lime til avocadoen
- dressing af 2 tsk olivenolie og 1 spsk hindbær/lakrids eddike
Sådan gør du
- Hak løg, hvidløg og chili
- Rens champignon og skær dem i skiver
- Sauter løg, hvidløg og chili i olivenolie til løgene bliver klare
- Tilsæt champignon og sauter 1 minut og tilsæt derefter spidskommen og stødt koriander
- Tilsæt kyllingebryst og rist det 1 minut på begge sider
- Tilsæt derefter røget paprika, hakkede tomater, Chu Chum og grøntsagsbouillon og lad retten simre uden låg til kyllingestykkerne er møre
- Tag kyllingestykkerne op af gryden og lav 'pulled chicken' med to gafler, samtidig med at saucen simrer videre, til den er blevet tyk
- Når saucen er klar, vendes kyllingekødet heri sammen med de frosne majs
- Fordel noget af tomat-kyllinge saucen på en wrap, fordel noget mozzarella og salat over saucen og læg en wrap hen over
- Steg quesadilla'en ved høj varme på en pande i lidt olivenolie på begge sider til den er sprød og lækker og osten er smeltet
- Skær quesadilla'en i 4 trekanter og server med en lille skål knust chili og en avocado-hindbærsalat og evt guacamole, hvis ikke det bliver for meget avocado og/eller en salsa (en hjemmelavet tomatsalsa eller fx Hot Salsa Sauce (Mex og Co fra Netto)
Avocado-hindbærsalat
- Skær tomaterne i enten skiver eller kvarter
- Skær avocadoen i tern og dryp den med friskpresset limesaft
- Rør olivenolie og hindbær-lakridseddike sammen
- Bland tomater, avocado og hindbær i en skål og hæld dressingen over