Forskellige slags chutney er super lækkert til fx grill, til risretter eller til brød. Jeg har aldrig tidligere prøvet at lave rabarber chutney, men nu skulle det være med alle de rabarber, der er i haven. Her kommer den opskrift, jeg er kommet frem til - super lækker, hvis jeg selv skal sige det. Jeg har givet chutneyen et mellemøstligt touch med krydderier samt lidt smag af asien med ingefær og chili
Ingredienser
Til ca 3 dl chutney
- 200 g rabarber, efter de er renset
- 35 g rørsukker
- ½ tsk stødt kanel
- ½ tsk stødt kardemomme
- 3 cm ingefær, revet
- 1 rød chili, vælg mængde og type efter, hvor spicy du vil have din chutney
- 2 spsk æbleeddike/æblecider eddike
Sådan gør du
- Hak chilien og riv ingefær
- Knæk bladene af rabarberne, skær det nederste af stænglen væk og skyl dem
- Skær rabarberne i små stykker, som kommes i en gryde sammen med sukker, kanel, kardemomme og chili
- Lad det hele stå i ca ½ time, så sukkeret trækker saft ud af rabarberne (så undgår du at komme vand i)
- Tilsæt derefter revet ingefær og æbleeddike og rør det godt sammen. Bring gryden i kog, skru ned og lad rabarberne simre i 5-6 minutter. De skal blive bløde men endelig ikke koge helt ud
- Kom chutneyen i atamonskoldede glas og sæt låg på. Opbevar chutneyen køligt