Rabarbercrumble med citron
Når de første rabarber kan trækkes/købes, så der kan laves rabarbercrumble, så er det forår. Rabarbercrumble er en klassisk og lækker dessert, som også er super til kaffen. Jeg har brugt både brun farin og sirup, der harmonerer perfekt med de syrlige rabarber. Er dine rabarber meget syrlige, kan du evt tilsætte lidt ekstra sukker. Jeg har tilsat revet citronskal, hvilket giver en ekstra friskhed. Rabarbercrumblen er super nem at lave, så på ingen tid får du en lækker forårs-/sommeragtig dessert
Ingredienser
Til 6 personer
Crumble
- 110 g mel
- 80 g brun farin
- 45 g havregryn
- 2 spsk kokosmel
- 80 g smør
- ½ dl sirup
Rabarber
- 500 g rabarber
- 75 g rørsukker
- 1 tsk vaniljepasta eller vaniljesukker
- 1 økologsk/ubehandlet citron, revet skal heraf
Til servering
- Flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis
Sådan gør du
- Skyl rabarberne, skær dem i små skiver på ca 1 cm, kom dem i en skål og bland dem med sukker og vaniljepasta/-sukker. Lad dem trække ca ½ time
- Kom imens mel, brun farin, havregryn og kokosmel i en skål. Smuldr smørret i, tilsæt sirup og saml det hele til grove 'krummer'
- Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
- Kom rabarberne i et tærtefad (ca 24 cm Ø)/ovnfast fad, fordel crumblen over og bag 20-25 minutter til crumblen er lysebrun og sprød og rabarberne 'bobler' i kanten
- Lad crumblen hvile ca 15 minutter og server med lidt flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis