Hjemmelavet rabarber gin 

Min svigerinde Mette fortalte, at hun havde set en opskrift på rabarber gin. Det lød for godt til at være uprøvet. Så hvis du kan lide gin og er lige så vild med rabarber, som jeg er, skal du helt sikkert prøve denne rabarber gin. Smagen er fantastisk og farven er bare så smuk og rød. Når jeg har hældt min gin på flasker, gemmer jeg rabarberne, enten i et glas med låg eller jeg fryser dem. De er nemlig fantastiske til en rabarber crumble for voksne, da de er søde og stadig har ginsmagen. Eller de kan koges til kompot. Til gin og tonic bruger jeg en hvid tonic for farvens skyld


Ingredienser

  • 1 kg rabarber
  • 1 kg sukker, almindeligt hvidt sukker (mørkt sukker giver en lidt 'mudret farve')
  • 800 ml hvid gin (ikke lyserød)

Sådan gør du

  1. Skær blade og bund af rabarberne
  2. Skær rabarberstilkene i stykker på ca 3 cm og kom dem i en krukke eller et sylteglas sammen med sukker. Ryst det godt sammen og læg låg på
  3. Lad rabarberne hvile i 24 timer så sukkeret trækker saft ud af rabarberne
  4. Efter 24 timer hældes gin over, ryst det godt sammen, kom låg på og lad rabarberne stå i 4 uger
  5. Efter 4 uger hældes rabarberne gennem et klæde og hældes på flasker, og du har den smukkeste røde rabarber gin. Den vil miste lidt af den intense farve, hvis den står alt for længe, men det behøver den jo heller ikke :-)