Jeg har spist rabarberkompot siden jeg som barn ofte fik det hos min mormor. Denne dejlige syrlige og søde smagskombination og den fantastiske farve var bare sagen. Jeg laver selv rabarberkompot mange gange i løbet af foråret og sommeren og bruger det til is, på brød, på yoghurt, til kager eller til grill. Fx til et stykke grillet kylling og nye kartofler - så er det sommer. Når der er mange rabarber i haven, laver jeg kompot og fryser det i små bøtter, så der er til efteråret. Hvis jeg en dag er i "forandringshumør", erstatter jeg vaniljesukkeret med enten kanel eller anis - det bliver en anderledes rabarber kompot men også virkelig god
Ingredienser
- 200 g rabarber, efter de er renset
- 35 g rørsukker
- 1 tsk vaniljesukker
Sådan gør du
- Knæk bladene af rabarberne, skær det nederste af stænglen væk og skyl dem
- Skær rabarberne i små stykker, som kommes i en gryde sammen med sukker og vaniljesukker
- Lad det hele stå i ca ½ time, så sukkeret trækker saft ud af rabarberne (så undgår du at komme vand i)
- Bring derefter gryden i kog, skru ned og lad rabarberne simre i 5-6 minutter. De skal blive bløde men ikke koge helt ud alle samme