Denne lækre rabarber-sennpdressing er virkelig god og kan være prikken over i'et i mange salater. Der bliver ca 4 dl ud af denne portion, som kan holde sig i køleskaber i 1½-2 uger, så det kan godt betale sig at lave lidt ekstra
Ingredienser
- 4 stængler rabarber
- 50 g rørsukker
- 2 spsk dijonsennep, anden sennep kan sagtens bruges
- 1 dl balsamicoeddike, æblecidereddike kan bruges i stedet
- 3 dl olivenolie
- friskpresset saft af 1 limefrugt
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader (varmluft)
- Skær top og bund af rabarberne og skær dem i stykker af ca 5 cm
- Læg rabarberne på en bageplade beklædt med bagepapir og drys dem med rørsukkeret. Bag dem så de bliver møre men ikke bliver til mos. Køl dem af
- Når rabarberne er kølet af, blendes de sammen med resten af ingredienserne til en lækker dressing. Hvis du ikke synes, dressingen bliver sød nok med sukkeret fra bagningen af rabarberne, kan du sagtens tilføje lidt mere rørsukker, nåd du blender - smag dig frem